Valensija se raspucala pred dolazak Partizana, Vanja Marinković povukao Baskoniju ka preokretu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.01.2023.
20:06
Izvor: Sportske.net

Španski evroligaši su ovog vikenda imali stopostotan učinak.

EPA-EFE/Manuel Bruque
EPA-EFE/Manuel Bruque

Povezane vesti

U Španiji je ovog vikenda odigrano 16. kolo Endesa lige, a sva četiri španska predstavnika u Evroligi ostvarili su očekivane pobede.

Najefikasnija je bila Valensija, koja u četvrtak dočekuje Partizan u 20. kolu Evrolige i koja je večeras na svom terenu savladala ekipu Manrese rezultatom 103:92.

Neobičan tok imala je ova utakmica u prvom poluvremenu, s obzirom da je Valensija odlilno odigrala prvu četvrtinu stekla osam poena prednosti, a onda u drugoj primila čak 36 poena i dozvolila Manresi da preokrene rezultat, pa je na poluvremenu gostujući tim vodio sa 51:42.

Ali, drugo poluvreme je Valensija furiozno odigrala, upisala je čak 61 poen u nastavku meča, od toga 31 u trećoj i 30 u četvrtoj četvrtini, na šta objektivno slabiji rival nije imao pravi odgovor.

Lopez-Arostegi sa 21 i Bojan Dubljević sa 20 poena predvodili su ekipu Valensije do pobede, a odličan je bio i Veb sa 12 poena i 10 skokova. U ekipi Manrese Geben i Robinson su bili najefikasniji sa po 17 poena.

Kada su u pitanju ostali mečevi, Barselona je kao gost savladala Mursiju sa 86:72, uz 15 poena Laprovitole, 14 Jana Veselog, dok je srpski reprezentativac Nikola Kalinić upisao četiri poena, četiri skoka i dve asistencije za 24 minuta u igri.

Uspešan u gostima bio je i Real koji je sa 82:62 savladao ekipu Granade. Džanan Musa je bio najefikasniji sa 20 poena, a Tavares je uz 15 poena dodao i 10 skokova. Bivši košarkaš Partizana Aleks Renfro je bio najefikasniji u domaćem timu sa 17 poena.

Očekivano, najzanimljiviji je bio duel Baskonije i Huventuda koji je Baskonija dobila sa 84:83 posle preokreta u samom finišu. Preokret je najavio Vanja Marinković sa pet vezanih poena, a gostima je presudio Giedraitis sa linije slobodnih bacanja, šest sekundi pre kraja meča. Kao i protiv Partizana, tim iz Vitorije je bio oslabljen neigranjem Hauarda i Henrija, a Giedraitis je bio najefikasniji sa 20 poena. Kotsar i Kostelo su upisali po 12, a naš Vanja Marinković 11 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke