Valensija se razgoropadila pred duel sa Partizanom, ubacila 111 poena Baskoniji!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
19:24
Izvor: Sportske.net

Izgledalo je da će Baskonija doživeti pravu blamažu...

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U 28. kolu dva velika evroligaška derbija igraju se u španskoj ACB ligi, a prvi je već završen. Valensija je na svom terenu savladala Baskoniju, pod vođstvom novog trenera Alberta sa 111:101!

Ako vam kažemo da je na poluvremenu rezultat bio 62:34 u korist Valensije, onda je potpuno jasno da je Baskonija još i dobro prošla, bez obzira na poraz od deset poena razlike.

A sve je još zanimljivije ako se ima u vidu da je pre samo nekoliko dana Valensija u evroligu doživela debakl od Asvela, a da je Baskonija kao gost savladala prvaka Evrope Real u Madridu.

Valensija je ovom pobedom olakšala sebi posao oko plasmana u španski plej-of, sda je sedma na tabeli sa skorom 17-11, dok je Baskonija dospela u tešku situaciju jer sada sa skorom 15-13 zauzima deveto mesto.

Najzaslužniji za ovu pobdu Valensije bili su Džons sa 27 poena i 7 asistencija, Odželej je upisao 25, a Dejvis 12 poena. Naš Stefan Jović četiri poena, četiri asistencije i dva skoka. Kod gostiju se kasno probudio Hauard sa 36 poena, Moneke je upisao 21, uz 10 skokova, a Miler-Mekintajer 15, uz 10 asistencija.

Podsetimo, Valensija u petak gostuje Partizanu u poslednjem kolu Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke