Valensija spremna za Zvezdu, večeras rutinska pobeda

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.01.2023.
21:01
Izvor: Sportske.net

Španski evroligaš upisao sedmu pobedu u Endesa ligi.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U Španiji se večeras igraju utakmice 14. kola Endesa lige, a Valensija je večeras na svom terenu bez većih problema savladala Fuenlabradu rezultatom 92:86.

Ovo je tek sedmi trijumf Valensije u domaćem šampionatu, a Fuenlabrada je u dugoj seriji poraza, večeras je pretrpela jedanasti i očekuje je grčevita borba za opstanak.

Gosti su se dobro držali tokom prvog poluvremena, iako je i tada Valensija uglavnom imala rezultatsku prednost, ali u nastavku je razlika postala dvocifrena i Valensija je rutinski privela posao kraju.

Doduše, domaći su se prilično opustili u poslednjem kvartalu, kada je Fuenlabrada upisala čak 33 poena i znatno ublažila poraz, ali to je donekle i razumljivo, s obzirom da je Valensija čuvala energiju za evroligaški duel sa Crvenom zvezdom za tri dana na istom mestu.

U večerašnjem meču Valensiju je do pobede predvodio Harper sa 18 poena i pet asistencija, Rivero je upisao 14, a Dubljević 13 poena uz 12 skokova.

Goste je predvodio srpski plej Jovan Novak sa 14 poena, koliko je upisao i Garsija, a Okuo je uz 12 poena upisao i 12 skokova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke