Nezadrživi Vanja Marinković, nove pobede Baskonije i Valensije, Tre Bel-Hejns šokirao Barsu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.12.2023.
20:24
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija srpskog reprezentativca.

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Posle duplog kola Evrolige, ovog vikenda dosta uzbuđenja i u španskoj Endesa ligi, a ekipe Valensije i Baskonije koje su prethodnih dana savladale Crvenu zvezdu, večeras su upisale nove pobede.

Baskonija je odigrala veoma efikasan i zanimljiv meč protiv Tenerifa i na svom terenu slavila sa 104:100, a najefikasniji u ekipi trenera Duška Ivanovića bio je srpski reprezentativac Vanja Marinković.

On je meč završio sa 25 poena (4/6 za dva, 5/8 za tri) i četiri skoka, a pratili su ga Hauard i Moneke sa po 22 poena. 

Kod gostiju najbolji Fernandez sa 27 poena i 7 asistencija, a naš reprezentativni centar Dušan Ristić je upisao četiri poena i četiri skoka za oko deset minuta u igri.

Valensija je morala da igra produžetak na gostovanju ekipi Mursije, ali je na kraju slavila sa 85:77 (70:70 u regularnom toku). Prosto je neverovatno šta je Valensija dozvolila u finišu četvrte čevrtine, kada je vodila 70:58, ali je onda Mursija napravila seriju 12:0 i izborila produžetak.

Ipak, kvalitet evroligaša je došao do izražaja i dodatnih pet minuta. Dejvis sa 20 i Inglis sa 16 poena i 12 skokova su bili najefikasniji u ekipi Valensije, a naš reprezentativni plej Stefan Jović je trijumfu doprineo sa dva poena, četiri skoka i jednom asistencijom.

Mursiju je predvodio Dilan Enis sa 25 poena, 8 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Rodions Kurucs sa 12 poena i 5 skokova.

Mučila se i Barselona večeras na gostovanju protiv Saragose i na kraju doživela četvrti poraz u 13 odigranih kola - 101:99! 

Domaći su u poslednji minut meča ušli sa dva poena prednosti, 96:94, posle čega Jan Veseli iz dva pokušaja ne uspeva da izjednači, a Parker odmah faulira Dejana Kravića i šalje ga na liniju penala.

Povremeni reprezentativac Srbije pogađa jedno bacanje za 97:94 na 30 sekundi do kraja. Laprovitola ne pogađa otvorenu trojku, Parker hvata loptu i smanjuje na 97:96, a na 14 sekundi do kraja Tre-Bel Hejns je fauliran. Doskorašnji košarkaš Budućnosti je oba puta precizan, Saragosa je povela sa 99:96.

Usledio je tajm-aut posle kog je Parker iskoristio lošu reakciju Kravića u odbrani i pogodio trojku iz ''kornera'' za 99:99!

Ostalo je još sedam sekundi do kraja, a poslednji napad Saragose rešava Tre Bel-Hejns za konačnih 101:99!

Tre Bel-Hejns je meč završio sa 19 poena i čak 15 asistencija, a samo je Vat bio efikasniji od njega sa 22 poena u pobedničkom timu. Dejan Kravić 10 poena i pet skokova za oko 20 minuta u igri.

U ekipi Barselone, Parker 23, Laprovitola 21 poen, a naš Nikola Kalinić četiri poena, po pet skokova i asistencija.

Ranije danas, Real nije dozvolio iznenađenje protiv Gran Kanarije, slavio je sa 97:71, a Huventud je bio bolji od Obradoira - 78:69.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke