Vanja Marinković ugasio Gruzijce: "Nema publike na svetu koja može da parira Partizanovoj"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 27.02.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Ubacio je 15 poena prošle večeri.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Vanja Marinković bio je zadovoljan pristupom tima u duelu sa Gruzijom u Tbilisiju koji je pripao našoj selekciji sa 76:63 u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Savršen start borbe za kontinentalni šampionat za izabranike Svetislava Pešića. Sa 2:0, Srbija je na sjajnom putu da obezbedi plasman na završni turnir. Gruzija je najozbiljniji rival u grupi, ali uprkos tome, "orlovi" su prošle večeri bili na visini zadatka.

"Igrali smo dobar meč, agresivan. U obe faze igre smo bili sigurni. Igrali smo dobru odbranu, posebno na njihovom igraču Tomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali mislim da je odbrana bila dobra. Imali su 20 asistencija i devet izguibljenih lopti, što je dobro. Mislim da je to odlučilo utkamicu. Takođe, imali smo i dobru energiju", rekao je Vanja Marinković po završetku utakmice.

Atmosfera u dvorani u Tbilisiju je bila dobra. Ispunjena mesta upriličila su dolazak Srbije, ali daleko je to od onoga što može da pruži srpska publika.

"Kada je Gruzija prišla na '-4', publika je bila dobra. Ali, ako mene pitate, ja sam igrao za Paritzan mnogo godina. Mislim da nema publike na svetu koja može da se poredi sa Partizanom. Bilo je dobro danas, ali sam ja igrao u baš dobroj atmosferi", naveo je košarkaš Baskonije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke