Vasa Micić presudio i Barsi, Efes osvojio Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.05.2021.
22:43
Izvor: Sportske.net

Fantastična sezona srpskog reprezentativca i njegovog tima krunisana na najbolji način.

Beta/Marius Becker/dpa via AP
Beta/Marius Becker/dpa via AP

Povezane vesti

Novi košarkaški prvak Evrope je ekipa turskog Anadolu Efesa, koja je večeras u finalu Evrolige u Kelnu savladala Barselonu rezultatom 86:81.

Barsa je dominirala u ligaškom delu sezone, sa prvog mesta ušla u nokaut fazu, ali kako se sezona bližila kraju, sve teže je dolazila do pobeda. Mučila se i protiv Zenita u četvrtfinalu, kao i pre dva dana protiv Milana, dok je Efesova forma išla uzlaznom putanjom od početka sezone, što se i večeras potvrdilo.

Ponovo je briljirao srpski reprezentativac Vasilije Micić, MVP Evrolige, koji je večeras ne samo bio najefikasniji u svom timu, nego je pogađao kada je to bilo najvažnije.

Barselona je bolje počela meč, imala je vođstvo tokom prve četvrtine, a početkom druge ga uvećala na deset poena razlike, 25:15. Ali, Efes vrlo brzo uzvraća serijom 9:0, hvata rezultatski priključak, a do poluvremena tim iz Istanbula je i preokrenuo rezultat na 39:36 u svoju korist.

Sredinom trećeg kvartala, Efes je stigao i do ''plus 11'', bilo je 55:44 u korist turskog tima, a Barsa je uspeoa da uzvrati sredinjom poslednje četvrtine, kada je izjednačila na 72:72.

Mirisalo je na dramu u finišu, ali da tako ne bude, potrudio se Vasa Micić, čijim poenima je Efes stigao do vođstva od 81:76, a onda je pogodio i za 84:78, na trinaest sekundi pre kraja.

Barsa je uzvratila preko Kajla Kjurika koji je pogodio tri slobodna bacanja i smanjio na 84:81, ali to je bilo sve od Barselone u ovom meču. Do kraja, Micić pogađa još dva slobodna bacanja i slavlje Efesa je moglo da počne.

Vasa Micić se večeras zaustavio na 25 poena, pet asistencija i tri skoka, odličan je bio i Larkin sa 21, a Sanli je upisao 12 poena, većinu u prvom poluvremenu.

U ekipi Barselone najbolji Higins sa 23 poena, slede Kjurik sa 18 i Dejvis sa 17 poena i 11 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke