Vasa sipao, ali Efes prolivao - CSKA poništio strašnog Micića, dva poraza branioca trofeja!

Autor: Nemanja Janošev
petak 08.10.2021.
21:43
Izvor: Sportske.net

Kakav meč!

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su Anadolu Efes sa 96:100 (21:26, 25:25, 22:28, 28:21) u Istanbulu u derbiju 2. kola Evrolige.

Bio je to sjajan meč, veoma efikasan i iako u jednom trenutku nije bilo nagoveštaja - dramatičan. Veliki broj promašaja iz pogodnih pozicija koštao je Efes da ponove uspeh sa prošlosezonskog polufinala ovog turnira i savladaju "armejce".

Na sve nalete Anadolu Efesa, ekipa Dimitrisa Itudisa imala je odgovor i odbijala je bilo kakav atak od, pre svih, Vasilija Micića koji je bio nezaustavljiv. Mučili su ga problemi sa faulovima, budući da ih je od sredine treće deonice imao čak četiri na svom kontu, ali uprkos tome, blistao je. Trojke je šutirao kao od šale, međutim, ostatak njegovog tima nije mogao tako nešto da isprati.

Aktuelni MVP Evrolige pogodio je čak sedam trojki, a ostatak ekipe još tri. Imao je CSKA lepu prednost pred završnicu od +16, poenima Moermana uz faul, bilo je šest razlike.

Igrali su odličnu odbranu Atamanovi izabranici, terali Dimitrisa Itudisa na nervozu, a svoje navijače uspeli da probude. Pogotkom Moermana sa poludistance, ubrzo su spustili na jedan posed u korist rivala na 52 sekunde pre kraja. Zakucavanje Šengelije ponovo je vratilo CSKA u povoljnu poziciju, ali tu nije bio kraj uzbuđenjima. Moerman je vratio na dva poena zaostatka, ali u penal-završnici su Moskovljani ipak došli do tesnog trijumfa iako su to mogli mnogo ranije da urade da im se odbrana nije potpuno "raspala".

Vasa Micić je propustio sam završetak susreta zbog pet faulova. Ubacio je čak 32 poena, Moerman je dodao 14, a Larkin 12. Srpski reprezentativac Filip Petrušev zabeležio ih je sedam. U CSKA, izdvojio se Tronike Šengelija sa 23 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke