Važno pitanje na stolu - Danilović pred javnost izneo ime koje KSS želi!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.09.2021.
16:10
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Saveza rešio dileme!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović otkrio je da se pregovara sa Svetislavom Pešićem u vezi njegovog imenovanja za novog selektora nacionalnog tima.

U toku današnjeg dana, saopšteno je da je došlo do razlaza sa dosadašnjim selektorom Igorom Kokoškovom, a svemu je "kumovao" izostanak Srbije sa Olimpijskih igara u Tokiju uprkos izuzetno snažnom sastavu.

Nedavno su se pokrenule spekulacije u vezi sa tim da će Svetislav Pešić preuzeti selekciju Srbije, a da je on u planovima Košarkaškog saveza naše zemlje potvrdio je prvi čovek te organizacije Predrag Danilović.

"Tokom ove nedelje počećemo pregovore sa našim trofejnim stručnjakom Svetislavom Pešićem. Svi znamo koliko je on veliko trenersko ime, tako da nema nimalo sumnje da bi njegovo angažovanje na klupi naše reprezentacije bilo najbolje rešenje. Uložićemo maksimalne napore da postignemo dogovor sa gospodinom Pešićem, koji je našoj košarci u prošlosti već doneo istorijske uspehe i trofeje. Iskreno, nadam se pozitivnom ishodu, a o rezultatima tih pregovora javnost ćemo obavestiti u najskorije vreme", kazao je Danilović za "Tanjug", a prenosi "Sport klub".

Pešić nije demantovao navode medija, ali nije ni potvrdio da je blizu povratka na klupu reprezentacije. On je predvodio reprezentaciju Jugoslavije na dva velika takmičenja: Evropsko prvenstvo 2001. kao i Svetsko prvenstvo 2002. godine, i na oba takmičenja je osvojeno najsjajnije odličje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke