NCAA - Već smo videli dosta iznenađenja…

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.03.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Nova runda “Martovskog ludila” - Sweet 16!

Povezane vesti

Prve dve runde martovskog ludila donele su seču favorita. Ko bi očekivao da Furman tuče Virdžiniju u poslednjim sekundama trojkom, ili da Farlej Dikinson i Prinston napravec takva iznenađenja.

Naravno veliki su ostali, ludilo su počela 68 ekipa, ostaje "slatkih 16" i velika imena kao, UCLA, Hjuston, za njih je ovo poznata teritorija. Ako ste pratili prvi vikend složićete se da nema velikog favorita, Kentaki, Indijana, Market su otišli kući...

Da vidimo šta nas čeka:

ZAPAD

UConn (4) - Arkanzas (8)

Jedan od derbija, Konektikat je šuterski tim, ali je u prethodnim mečevima pokazao da može da pobeđuje i u reketu, imaju monstruoznog Sanoga i Donovana Klingana. "Haskiji" su favorit, ali Arkanzas je, iako u lošoj formi pred mart šokirao Kanzas. Oni su dve godine u nizu u top 8, i sada imaju šansu predvođeni odlični Erikom Muselmanom na klupi. Po nama četvrti nosilac je bliži pobedi.

UCLA (2) - Gonzaga (3)

Tim iz El-Eja je iskusniji, Tajger Kembel i Žakez Žunior će poneti teret za univerzitet iz Kalifornije koji nekako deluje staromodno, strpljivo, umeju da kontrolišu meč. Što se "Buldoga" iz Gonzage tiče napad je bolji od odbrane, mnogo je veliki problem reket, nema više Četa Holgena, tu bi UCLA mogla da dobije meč, uz minus poene.

ISTOK

Tennessee (4) - FAU (9)

Tenesi je verovatno defanzivno najjači tim koji je ostao u "korpi". Jednostavno oni dozvoljavaju oko 57 poena rivalu, imaju strašnu dubinu u reketu, prave dosta faulova, kontrolišu napad, pa će "Sove" teško nametnuti svoj stil, dosta šuteva. Plus oni imaju sjajnu klupu, niko ne igra više od 25 minuta.

Kansas State (3) - Michigan State (7)

Ovocj je veliki derbi, Mičigen je postao kući Market posle drame, odlično šutiraju, ne bismo se opredeljivali, teško je, možda plus poeni.

SREDNJI ZAPAD

Houston (1) - Miami (5)

Hjuston može da računa na rovitog Sasera, to je olakšanje, Kuguari igraju sjajno u napadu, ali imaju dosta uspona i padova. Kada im krene kao protiv Oburna u drugom delu oduvaće rivala. Hurikani iz Majamija su niska ekipa sa brzim Norčadom Omijerom, jurnjava je je njihova šansa jer nemaju dominantne ljude u reketu. Ipak, nam se čini da će Hjuston dobiti bez problema.

Texas (2) - Xavier (3)

Teksas je iskusan tim, ne prave mnogo grešaka, imaju dugu klupu, klasična univerzitetska ekipa starog kova. Probaće da zaustave strašni napad Ksavijera koji sjajno šutira i dobro trči. Teško je odlučiti se...

JUG

Alabama (1) - San Diego (5)

Alabama je po nama najbolji tim Amerike. Crimson Tide imaju zaista veliku rotaciju elitnih igrača, dosta NBA prospekata, postižu preko 80 poena po meču, Brendon Miler, Klouni, Mark Sirs su igrači za prvu rundu drafta. Ovo bi mogla da bude njihova sezona i niko ne očekuje da Asteke odgovore iako igraju gvozdenu odbranu. Jednostavno, kvalitet je na strani Alabame, iako Brajan Dučer na klupi San Dijega radi odličan posao, ovo je prvi put od 2014. da su u top 16.

Creighton (6) - Princeton (15)

Krejton imao odličnog Rajana Kalbrenera, on je gospodar reketa, ali je najveći problem Bludžejsa što nemaju zamene za odličnu petorku. Moraju da se čuvaju penala biće im veći problem nego sam Prinston. Možda smo malo potcenili "Tigrove" koji su izbacili Arizonu i Misuri i bez sumnje su hit sezone. Sjajno zatvaraju reket, ne dozvoljavaju ofanzivni skok, sigurno da je Prinston jedna od najborbenijih ekipa koja je ostala u igri, plus imaju samopouzdanje do neba, posle neočekivanih pobeda. Moglo bi da ostanu ispod hendike

 AdmiralBet je pripremio sjajnu ponudu na NCAA turnir. Pronađite svog favorita OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke