Veče bez neizvesnosti u Evroligi, ubedljivi i Milano i Barsa!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.02.2021.
22:50
Izvor: Sportske.net

Večeras su izostale dramatične završnice.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Posle ubedljivih trijumfa Baskonije i Efesa, rezultatske neizvesnosti nije bilo ni u preostala dva večerašnja evroligaška susreta u okviru 25. kola.

Milano je na svom terenu savladao ekipu Makabija iz Tel Aviva sa 87:68 i izjednačio se sa CSKA na deobi drugog mesta na tabeli, iza vodeće Barselone.

Domaći su u drugo poluvreme ušli sa dvocifrenom prednošću, koju su u preostale dve četvrtine i dodatno uvećali do konačnih ''plus 19''.

Milano su do šesnaeste pobede u Evroligi ove sezone predvodili Panter sa 15 i Hajns sa 14 poena, kao i Šilds sa 11 poena i devet skokova. Naš Vladimir Micov je meč završio sa devet poena, dva skoka i jednom asistencijom.

U Makabiju Hanter 16 poena i devet skokova, Dorsi je upisao 11, a Džons 10 poena. ''Ponos Izraela'' pretrpeo je trinaesti poraz u 23 odigrane utakmice.

Barselona je posle poraza od Efesa u prošlom kolu nastavila da ''gazi''. Večeras su Katalonci deklasirali Žalgiris na svom terenu sa 86:62.

Gosti iz Kaunasa su se rezultatski držali samo tokom prve i početkom druge četvrtine, sve ostalo je proteklo potpuno u znaku domaćeg tima.

Higins i Oriola su sa po 19 poena bili najbolji u Barsi, dok u Žalgirisu nijedan igrač nije imao dvocifren poenterski učinak. Hejs je upisao devet, Lovvernj, Grigonis i Milaknis po osam poena.

Barselona je prva na tabeli sa skorom 18-7, a Žalgiris je ostao na devetoj poziciji (13-11).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke