Veče majstora, dominacija Jokića, Dončića i Vestbruka!

Autor: Boris Jovanović
subota 15.05.2021.
08:07
Izvor: Sportske.net

Regularni deo sezone ušao u poslednji vikend...

AP Photo/Carlos Osorio
AP Photo/Carlos Osorio

Povezane vesti

Nema odmora, Nikola Jokić je ponovo bio u parketu, u pretposlednjem meču sezone, ubacio 20 poena, imao 15 skokova i 11 asistencija, pa je Denver dobio Detroit i preskočio Kliperse na trećem mestu. Meloun je rekao da vode računa da ne forsiraju Jokića, da ne zna da li će biti na parketu u poslednjem meču sezone protiv Portlanda, ali teško je videti da Jokić propusti poslednji meč, bio je na parketu svaku utakmicu od početka sezone. Pistonsi čekaju odmor, za njih je ovo bila tranziciona sezona, imali su samo osam igrača na raspolaganju, najstariji je imao 25 godina. 

Jokić je inače napravio tripl-dabl početkom treće četvrtine, poslednju je presedeo na klupi. 

Sjajne vesti za Denver stigle su iz Hjustona, Klipersi su izgubili od Hjustona, odmarali su ekipu, ali na kraju krajeva, možda i nije bitno ko će biti treći ili četvrti, oba mesta donose prednost domaćeg terena u prvoj rundi. Hjustonu je ovo tek 17. pobeda, najgori su tim lige. 

Vodeća Juta je uz 22 poena Bojana Bogdanovića slavila protiv Oklahome i sada su na korak od prve pozicije. Imaju pobedu i po više od Feniksa, jedini način da izgube prvu poziciju je da Sansi dva puta dobiju San Antonio za vikend, a da lider izgubi poslednje meč sezone u Sakramentu.

Pokuševski je loše šutirao u ekipi Tandera, 6 poena, imao je 9 skokova. 

Vizardsi su u plej-inu, slavili su protiv Kavsa, Vestbruk je napravio novi tripl dabl, 183. u karijeri, i prvi nakon što je preskočio na prvom mestu večne liste Oskara Robertsona. "Brodi" je meč završio sa 21 poenom, 17 asistencija i 12 skokova, Bertans je dodao 17. Podsetimo, Vašington je bio na 17-32 početkom aprila, a sada će se boriti da uđu u doigravanje i od njih svi zaziru. Vestbruk se inače pridružio Stoktonu i Ajseji Tomasu kao jedini čovek u istoriji koji je na sedam mečeva u nizu imao 15+ asistencija. 

Memfis je dobio Kingse, Džastis Vinslou je odigrao utakmicu sezone sa 25 poena, 13 skokova, u napetoj završnici "Grizliji" su stigli do trijumfa, i sada če na kraju regularnog dela sezone, u direktnom duelu sa Voriorsima odlučiti ko će biti osmi, a ko deveti i raspored u plej-inu za doigravanje. 

Ni Voriorsi nisu propustili šansu, Džordan Pul je pogađao u odlučujućim trenucima, ubacio je 38 poena u noći kada je odmarao Stef Kari. 

Dalas je overio šesto mesto, slavili su protiv Toronta, Luka Dončić je napravio tripl-dabl, 20 poena, 10 skokova i 11 asistencija. I Mavsi su u februaru izgledali loše i malo ko im je davao šanse za plej-of, ali su sjajnom serijom uspeli da poprave propušteno iz prvog dela sezone. 

Marjanović nije dobio šansu. 

Rezultati:

Golden Stejt - Portland 125:122
Vašington - Klivlend 120:105
Detroit - Denver 91:104
Filadelfija - Orlando 122:97
Oklahoma - Juta 93:109
Memfis - Sakramento 107:106
Dalas - Toronto 114:110
Hjuston - LA Klipers 122:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke