Veče za bogove, Luka Donćić "plesao" košarku! Teror Netsa, brejk šampiona!

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.05.2021.
08:19
Izvor: Sportske.net

Slovenac opet blistao, dupli brejk Dalasa!

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Nova predstava za Bogove Luke Dončića. Slovenac je razmontirao Kliperse po drugi put, 39 poena, po 7 asistencija i 7 skokova, ništa mu nisu mogli, iako je do poluvremena Kavaj postigao 30 poena. Zatim ga je Dalas zaustavio, preuzeo kontrolu, Leonard je završio sa 41 poenom, u finišu, domaći su se spustili na -4, ali je Hardevej Džunior 64 sekunde pre kraja zadao završni udarac.

Dupli brejk za Dalas, Mavsi nose velikih 2:0, velikih kao Teksas i sada su u sjajnoj poziciji pred treći meč u petak. Klipersi su i prošle godine loše igrali u plej-ofu, očigledno njihove nevolje se nastavljaju. Hardevej Džunior je inače brojao do 28, Porzingis dodao 20, Marjanović nije igrao. Još jedan bivši igrač Mege, Ivica Zubac, na drugoj strani, samo par poena. 

Vratili su se Lejkersi i ništa nije bilo isto u odnosu na prvi meč u Arizoni. Šampion je napravio brejk, ovoga puta je Entoni Dejvis odigrao odličan meč, završio sa 33 poena, 10 skokova i 7 asistencija, Lebron je dodao 23 poena, 9 asistencija i 4 uhvaćene lopte. Tandem šampiona je diktirao igru, bili su na +15, Sansi su se vratili u poslednjoj četvrtini, čak i izjednačili, ali u poslednjih sedam minuta nisu imali daha, tim pre što je Kris Pol zbog bolova završio na klupi. Buker je ubacio 31 poen, Ejton 22, uz 10 skokova, serija se seli na Pacifik.

Bruklin nema izgovor, sad ili nikad. Ovaj tim deluje kao najveći kandidat za titulu, pokazali su to i noćas, obrisali su pod sa Bostonom. Novi ubedljivi trijumf, ono što je zastrašujuće što glavni protagonisti u prvom delu kada je meč i rešen, nisu bili Durant, Irving i Harden, već Džo Haris. Sjajni šuter je sasuo rafal od šest trojki, dao je 22 poena u prvom poluvremenu kada su Netsi otišli na +27. Posle, kada je Haris stao, zvezde Netsa su preuzele igru, Durant je ubacio 26 poena uz samo četiri promašaja, Kajri dodao 15, Harden 20 poena. Netsi su šutirali preko 52%, ubacili su 17 trojki, Boston samo statista, Tejtum očajan sa samo devet poena, i čini se, posle ovih 2:0 u Bruklinu da će serija biti brzo gotova. Ipak da vidimo šta Boston može kod kuće.

Bruklin - Boston 130:108 (2:0)
Feniks - LA Lejkers 102:109 (1:1)
LA Klipers - Dalas 121:127 (0:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke