Večeras će se sve znati - Srbija dobija još jednog rivala na OI, evo kako će izgledati grupe u Parizu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Dan odluke.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Kvalifikacioni turniri za plasman na Olimpijske igre se polako privode kraju, večeras se igraju finalni mečevi na četiri različita turnira, pa će i reprezentacija Srbije konačno saznati i ko će joj biti četvrti rival u grupi.

Nama je najinteresantniji turnir koji se igra u Portoriku, gde su se u finale plasirale Litvanija i domaća selekcija Portorika koja je noćas ubedljivo savladala Meksikance sa 98:78. Njihov finalni dvoboj počinje noćas tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu i pobednik tog duela biće četvrti učesnik Grupe C na Olimpijskim igrama, gde se već nalaze reprezentacije Srbije, SAD i Južnog Sudana.

Na kvalifikacionom turniru letonskoj Rigi plasman u finale izborile su selekcije Letonije i Brazila. Njihov susret je zakazan za večeras u 18 časova, a pobednik će se plasirati u Grupu B na Olimpijskim igrama, zajedno sa Francuskom, Nemačkom i Japanom.

I konačno, Grupa A čeka još dva učesnika, a to će biti pobednici kvalifikacionih turnira u Pireju i Valensiji.

U Pireju će večeras od 20 časova Grčka i Hrvatska početi svoj duel u finalu, a pola sata kasnije počinje i finale u Valensiji, gde će domaća Španija odmeriti snage sa selekcijom Bahama.

Prema tome, tri grupe na Olimpijskim igrama u Parizu izgledaće ovako:

GRUPA A: Australija, Grčka/Hrvatska, Kanada, Španija/Bahami

GRUPA B: Francuska, Nemačka, Japan, Letonija/Brazil

GRUPA C: Srbija, Južni Sudan, Litvanija/Portoriko, SAD.

Prema propozicijama, po dve prvoplasirane selekcije iz svake od ove tri grupe plasiraće se u četvrtfinale, kao i najbolje dve trećeplasirane.

Srbija će se 28. jula sastati sa Amerikancima, tri dana kasnije ''orlovi'' će igrati protiv Litvanije ili Portorika, a 3. avgusta protiv Južnog Sudana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke