"Večiti" u Evroligi, Fanjal-for u Beogradu, da - moguće je!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 30.05.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Otkriva Dejan Bodiroga.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kao na iglama čekaju navijači srpskih "večitih" rivala Crvene zvezde i Partizana konačnu odluku Evrolige o učesnicima u naredne sezone.

A ono što govori predsednik Evrolige Dejan Bodiroga samo dodatno povećava naša nadanja da ćemo crveno i crno-bele gledati u eliti.

Bodiroga je jutros gostovao na televiziji "Nova S" i tom prilikom istakao da Zvezda i Partizan imaju dobre šanse da se ponovo nađu eliti, ali i da bi Beograd mogao biti domaćin Fajnal-fora naredne godine.

"Evroliga donosi odluku. Beograd je već u dva navrata bio sjajan domaćin, ima šansu da to ponovo bude u skorijoj budućnosti. Kada, to ne možemo precizno da kažemo. Gradovi odgovaraju na upit koji se pošalje sa svim potrebnim uslovima. U konkurenciji su Beograd, Abu Dabi, Barselona, odluka bi trebalo da bude doneta u narednih mesec dana. U tom periodu će biti doneta i odluka o konalnom izgledu Evrolige. Srbija i ceo region su za nas izuzetno važni. Oba kluba imaju dobre šanse da zaigraju naredne sezone u Evroligi“, kazao je Bodiroga.

Postoji i mogućnost da naši klubovi dobiju srednjoročne licence na period od tri do pet godina.

"Kad Evroliga bude donela strategiju za period od narednih deset ili 20 godina, moći ćemo da imamo situaciju da licence budu na neki srednji period, od tri do pet godina. Razmislićemo i o proširenju lige, da bi neki klubovi mogli da dobiju te srednjoročne licence i da imaju sigurnost u svakom smislu“, rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke