Veličanstveni Nikola Jokić, kao "trkački konj"!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 24.11.2022.
07:37
Izvor: Sportske.net

Nestvarna partija Srbina!

Povezane vesti

Denver je izvukao pobedu u Oklahomi. Nikola Jokić je ubacio 39 poena, Gordon dodao 30, a tihi junak bio je Brus Braun sa tripl-dablom 17 poena, 13 skokova, 10 asistencija.

Nagetsi su bili bez startera Mareja i Majkl Portera Džuniora. Jokić je u prvoj četvrtini igrao bukvalno sam, pogodio svih pet šuteva, ubacio u prvom periodu 14 poena, a prednost gostiju je tokom prvog poluvremena bila i 17 poena.

Nije bilo dovoljno, uzvratio je Džindžer Aleksander sa 15 poena (ukupno 31 u meču) u drugoj četvrtini u kojoj je Tander napunio do vrha koš rivala i vratio se u meč. U istom stilu su nastavili u drugom poluvremenu, sada je domaćin imao 15 razlike, ali je bio red na goste iz Kolorada da se vrate. Jokić je napravio asistenciju u svom stilu, ka Gordonu koji je poravnao u poslednjem minutu i ušli smo u produžetak.

Tu več nije bilo dileme. serija Denvera je rešila meč.

Jokić je odigrao 43 minuta, uz 39 poena, imao 10 skokova, 9 asistencija, nestvarna partija.

Meloun je rekao da je jednom držao Jokića na parketu 64 minuta i slatko se nasmejao na tvrdnje da Srbin nije fizički dominantan.



"Može da trči celo veče, ljudi pričaju svašta, on je kao Sekretarijat", aludirao je trener Denvera na legendarnog trkačkog konja koji se i danas smatra najbržim i najvećim šampionom u istoriji".

U ekipi Tandera, vratio se Pokuševski, počeo u petorci, solidan sa 13 poena, po tri asistencije i blokade.

Denver sutra nastavlja turneju putuju na Pacifik, rival su Klipersi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke