Veličković: "Sve sad ide na 'delete', sutra moramo da napadnemo trofej"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.02.2018.
23:46
Izvor: Sportske.net

Kapiten Partizana svestan je koliko dugo se čeka trofej.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Partizan je u finalu Kupa Radivoja Koraća, gde će ponovo igrati sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom. Kapiten Novica Veličković, jasno, želi trofej, koji bi bio prvi za crno-bele posle četiri godine.

"Drago mi je da smo ušli u finale, sutra je derbi. Finale je najvažnije, utakmica ko utakmica, spremićemo se odmorićemo se koliko god možemo. Zvezda je prema prikazanom ove sezone favorit, ali finale je finale. Ja sam ih dosta imao, sigurno da mogu iskustvom da pomognem saigračima i to je to", rekao je Veličković.

Partizan je večeras pobedio Megu 89:79.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu. Protiv Mege možeš da odigraš pet minuta dobro, da se odlepiš, a oni mogu da se vrate za minut-dva. Mlada ekipa, dosta šuteva uzimaju. Jedino mi se ne sviđa što nismo iskontrolisali skokove u napadu, a oni su dosta agresivni, od plejmejkera do petice svi idu na skok. Kod Dekija je tako", rekao je Veličković.

I prošle godine ste igrali derbi u finalu.

"Prošle godine smo ga izgubili, po meni, u neka dva-tri minuta krajem treće četvrtine, tu su prelomili, ali trofej je u pitanju. Mi ćemo dati svoj maksimum pa za šta to bude dovoljno", rekao je kapiten Partizana.

Partizan čeka trofej pune četiri godine, a kup šest.

"Sve znate...Tako da moramo da napadnemo trofej", kratko kaže Veličković.

Koliko ste gledali Zvezdu na ovom turniru?

"Gledali smo, ali skoro je bio derbi u Jadranskoj ligi, sigurno da je ostao u memoriji. Sutra moramo da spremimo utakmicu, imamo trening pre podne i da probamo što čvršće, sa što više borbe da odigramo", rekao je on.

Nekako deluje da je momenat Partizana dobar, mnogo igrača je raspoloženo.

"Derbi je derbi, finale je finale. To što su igrači raspoloženi – ne pobeđuje pojedinac, ne pobeđuje nikad. Drago mi je što smo danas pobedili, ja zbog isključenja nisam mogao ni da ispratim poslednjih pet minuta. Drago mi je da smo dobili i da se dosta igrača danas uključilo. Ali, sve to sad ide na 'delete'. Večeras spavanje i spremanje za sutra. Šta si odigrao danas, ko će to da pamti?", rekao je Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Sunday, 18.02.2018
11:50

Ako nije sve dogovoreno, onda nema Partizan nikakve šanse za pobedu. Ne znam na koji način može igrati evropske utakmice ako izgube?

avatar
Dragan Petković
Sunday, 18.02.2018
02:48

Prekini karijeru covece...nemoj da si u zabludi vise,lazu te da si dobar igrac

avatar
sloba
Sunday, 18.02.2018
12:57