Velika pobeda Borca u Splitu, ima nade za opstanak!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.04.2021.
19:45
Izvor: Sportske.net

Kada je bilo najteže, Čačani su pokazali najviše.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

U utakmici 25. kola ABA lige, ''derbi začelja'' odigrali su Split i čačanski Borac, a veoma važnu pobedu u borbi za opstanak ostvarili su gosti iz Čačka, rezultatom 86:74.

Ekipa Marka Marinovića je posle prve četvrtine bila u blagom rezultatskom zaostatku, ali su drugu odigrali izvanredno, dobili je sa 28:18 i stekli veliko samopouzdanje pred nastavak meča.

Kako je utakmica odmicala, sve veća nesigurnost se uvlačila u redove Splićana, koji nisu uspevali da nadoknade rezultatski zaostatak, a Borac je tokom većeg dela poslednje deonice održavao razliku od oko desetak poena razlike.

Novaković je sa 21 poenom bio najefikasniji u ekipi Borca, a u ključnim trenucima je Sanadze pogađao i na kraju se zaustavio na 15 postignutih poena. Splićane su predvodili Roko Leni Ukić sa 16 i Toni Perković sa 15 poena.

Borac je tako ostvario osmu pobedu od početka sezone i stigao na tabeli Cibonu, Split i Krku, pa će borba za opstanak biti dramatična do samog kraja, a Splićani su u dodatnom problemu jer imaju lošiji međusobni skor sa većinom direktnih konkurenata, a u poslednjem kolu gostuju Partizanu. Borcu ostaje još duel sa Cibonom u Čačku.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke