Velika pobeda CSKA u Madridu, Olimpijakos slavio u Berlinu

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.03.2021.
23:07
Izvor: Sportske.net

Džejms i Klajburn dominirali.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA prekinuli su seriju od dva poraza u Evroligi trijumfom protiv Reala u Madridu 96:89 u derbiju 30. kola.

"Armejci" su poveli sa 8:0 za dva i po minuta igre, a u ovom delu se naročito istakao Tornike Šengelija sa tri pogođene trojke iz četiri pokušaja.

Usledila ja razmena "rafalne paljbe", a domaćin je konsolidovao redove stigavši do izjadnačenja, ali su gosti kraj četvrtine dočekali sa plus dva.

Druga četvrtina počela je prilično tvrdo, ali su gosti sredinom ove deonice krenuli da se odlepljuju stigavši do plus osam trojkom Majka Džejmsa.

U ovom delu igre dominirao je i Vil Klajburn, koji je u tom momentu šutirao 3/3 za tri poena.

Do kraja poluvremena domaćin je ostao bez odgovora pa su gosti iz Moskve na odmor otišli sa plus 14.

Već na startu treće četvrtine Johanes Vojtman je doveo CSKA u vođstvo od plus 20, ali je Real do kraja deonice uspeo donekle da se stabilizuje i razliku smanji na jednocifren broj.

Fabijan Kozer je sa pep poena u nizu istopio razliku gostiju na sedam poena, sa kojom se i ušlo u odlučujućih 10 minuta.

U odlučujućoj četvrtini Real se približio i na minus šest, ali je Vojtman vratio dvocifrenu razliku postigavši pet poena u nizu.

Poslednji trzaj Reala viđen je u poslednjih nekoliko minuta kada je Džejsi Kerol smanjio prednost "armejaca" na minus pet.

To je bilo maksimalna razlika na koju su uspeli izabranici Pabla Lasa da se približi pošto su gostujući igrači do kraja meča overili svoj 19. trijumf u ligi.

CSKA su do pobede predvodili Klajburn sa 23 i Džejms sa poenom manje, a zapažen je bio i Vojtman sa 18, dok je Šengelija stao na 14.

U redovima poraženih dominirao je Tompkins sa 20 poena, Kerol je ubacio tri manje, a dvocifreni su bili Kozer sa 14, Dek i Tavaresa sa po 12.

Nešto ranije Olimpijakos je slavio na gostovanju ALBI u Berlinu 84:80 zahvaljujući izvanrednoj partiju Vezenkova koji je ostvario dabl-dabl učinak od 31 poenom uz 10 skova.

Klub iz Pireja je tako stigao do treće pobede u nizu u Evroligi, kod je Alba, kod koje je najraspoloženiji bio Pejton Siva sa samo 14 poena, prekinula pobednički niz.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke