Velike promene kod Micića i Pokuševskog - puna "čekaonica"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 15.04.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Ko li će im komandovati?

AP Photo/Nell Redmond
AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Odavno je bilo poznato da Stiv Kliford neće više biti trener Šarlot Hornetsa i da će biti premešten na funkciju u sportskom sektoru.

Franšiza iz Severne Karoline je u ozbiljnoj potrazi za novim imenom. Bez velikih ambicija i rezultata su idealna destinacija za neko novo ime da "kali zanat". Stoga je lista kandidata za novog trenera bez zvučnih trenerskih imena.

NBA insajder Adrijan Vojnarovski je podelio nekoliko imena koja će otići na preeliminarne intervjue. Najpoznatije ime, ali zbog svojih igračkih dana, svakako je Džeri Stekhaus. Bivši igrač Detroita, Vašingtona i Dalasa sa ol-star učešćima je u trenerskoj karijeri vodio univerzitet Vanderbilt i razvojnu ekipu Reptorsa u Dži ligi.

Među kandidatima je i prvi saradnik Majka Malouna, Dejvid Adelman, sin čuvenog člana Kuće slavnih Rika Adelmana, trenera Sakramento Kingsa sa Divcem i Stojakovićem. Dejvid je u izostancima Majka Malouna imao prilike da vodi Nagetse kao glavni trener.

U "čekaonici" su i pomoćnik u Lejkersima Džordan Ot, Čarls Li iz Bostona, Đordi Fernandez iz Sakramenta, Džej Laranga iz Klipersa, Kevin Jang iz Finiksa, Rojal Ajvi iz Hjustona i Lindzi Harding iz razvojne ekipe Kingsa.

Hornetsi su ovu sezonu završili na 13. mestu Istoka sa skorom 21-61.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke