Velike promene u Denveru - Jokić sa njima napada prsten!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.06.2022.
21:15
Izvor: Sportske.net

Nagetsi prave novi tim.

Beta/AP Photo/David Zalubowsk
Beta/AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

MVP NBA lige, Srbin Nikola Jokić dobio je večeras dvojicu novih saigrača. U pitanju su Kentevijusa Kaldvel-Poupa i Iša Smita. Oni su u trejdu zamenili Vila Bartona i Monte Morisa.

Kaldvel-Poup je u Denver došao iz Vašingotn Vizardsa, a pre dve sezone bio je deo šampionske ekipe Los Anđeles Lejkersa koja je predvođena Lebronom Džejmsom stigla do titule. Bek šuter je karijeru u NBA lige započeo 2013. godine, kada ga je kao 13. pika draftovao Detroit. Kaldvel-Poup ima 29 godina i jedan je od najboljih defanzivaca u ligi.

Drugo pojačanje Nagetsa postao je iskusni plejmjker Iš Smit, koji je u svojoj karijeri promenio niz klubova, a poslednju sezonu je zajedno sa Kladvelom-Poupom proveo u Vašingtonu.

Nagetsi su na ovoj razmeni "zaradili" pet miliona dolara jer su plate Bartona i Morisa iznosile 24 miliona dolara, dok će Kaldvel-Poup i Iš Tomas biti plaćeni 19 miliona.

Biće zanimljivo na koga će Nagetsi potrošiti raziliku, očekuje se da u ekipu Karla Melouna dođe još jedan iskusan igrač koji bi pravio razliku u plej-ofu i pomogao Nikoli Jokiću u ključnim momentima doigravanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke