Veliki intervju Boriše Simanića i reči koje smo dugo čekali: "Sjajno se osećam!"

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.02.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Ovo smo svi želeli da pročitamo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

Povezane vesti

Najveći heroj Srbije na Mundobasketu u Manili Boriša Simanić uskoro će se vratiti  treninzima i ponovo biti deo tima španske Saragose nakon što se oporavio od teške povrede i odstaranjivanja bubrega nakon duela sa Južnim Sudanom.

Bilo je veliko pitanje da li će Simanić ikada više zaigrati košarku, ali je na sreću tad dan sve bliži, što je i košarkaš potvrdio u opširnom intervjuu za španski “El Periodico de Aragon”.

 "Sjajno se osećam! Prošlo je pet meseci od povrede. Nadam se da ću uskoro početi da treniram, čim mi doktori daju zeleno svetlo", započeo je SImanić koga očekuju novi lekarski pregledi pre konačnog povratka na parket

"Ako bude dobro, počeću da treniram, iako se možda neću vratiti na teren do sledeće sezone“, nada se najboljem ishodu reprezentativac Srbije.

Nerado se Simanić seća kobnog momenta i duela sa Nanijem Omotom.

"Neverovatan bol, kao da su me nožem uboli. Od tog momenta sam postao veoma zabrinut. Posle pet minuta sam otišao u kupatilo i video da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno. Odatle sam otišao direktno u bolnicu, gde su uradili testove i videli da moraju hitno da me operišu.

Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio 2,5 litre krvi. Videli su da moraju da me operišu. Prvo nisu razmatrali o vađenju bubrega, samo su ga zašili. Ali, tečnost je nastavila da curi i morali su ponovo da me operišu, ovoga puta da ga potpuno izvade“, prisetio se Boriša, koji kaže da je bio siguran da će ponovo igrati svoju omiljenu igru.

"Nikada nisam ni posumnjao, jer čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću odsustvovati. Rekao mi je da ću tri meseca morati dobro da zalečim ranu. Sve je to produženo jer je krvna slika morala da se vrati u normalu“, smatra on.

Mnogo mu je značilo srebro sa Mundobasketa.

"Bio sam mnogo srećan. Kada sam se povredio, moji saigrači nisu mogli da spavaju dve noći koliko su bili zabrinuti i tužni. Čim sam se probudio, poslao sam im poruku da bih im rekao da je sve u redu. Tada su mogli da se opuste, da se smire i tako uđu u naredne utakmice. To im je bila motivacija da urade najbolje", delovao je Simanić na poseban našin na svoje saigrače.

Optimista je krilni centar rođen 1998. godine kada je u pitanju nastavak karijere.

"Verujem da ću se vratiti mnogo bolji, jer je ovo učinilo da sazrim, da ojačam psihički. Sada mi nisu važne neke situacije na koje sam ranije obraćao pažnju, cenim male, svakodnevne stvari. Jednostavno, sada mogu da pružim najbolje. Sada su dešavanja koja nas inače čine nervoznima ili ljutima, za mene nebitna. Zdravlje cenim više od svega“, jasan je 25-godišnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke