Veliki korak Gran Kanarije ka Evroligi, potpisan istorijski sponzorski ugovor!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.05.2023.
21:21
Izvor: Sportske.net

Da li je na pomolu preokret?

EPA-EFE/QUIQUE CURBELO
EPA-EFE/QUIQUE CURBELO

Povezane vesti

Španska Gran Kanarija je nedavno osvojila Evrokup, što joj po važećim propozicijama omogućava prohodnost u Evroligu naredne sezone.

Međutim, ubrzo se pojavila najava da će ovaj klub odustati od učešća u eliti zbog nemogućnosti da finansijski parira najboljim evropskim klubovima i da formira konkurentan sastav koji bi mogao da ostvari iole značajniji rezultat.

Imajući to u vidu, došlo se do zaključka da sledeće sezone neće biti promene učesnika, da će sastav 18 evroligaša ostati isti kao ove sezone, ali danas je usledio nagoveštaj potencijalnog obrta.

Gran Kanarija je obelodalina potpisivanje najvažnijeg, najvećeg i najdugoročnijeg sponzorskog ugovora u istoriji kluba sa kompanijom ''Dreamland Studios''.

Sponzorski ugovor je potpisan na šest godina, klub se od danas zove ''Drimlend Gran Kanarija'' i pod tim imenom će debitovati u nedelju protiv Reala na startu plej-ofa Endesa lige.

Iz kluba su poručili da su dva meseca pregovarali o ovom ugovoru i izrazili su zadovoljstvo zbog realizacije važnog posla.

Da li to znači i ulazak u Evroligu?

''Veoma smo zadovoljni konačnim dogovorom. Ovo još ne znači da ćemo igrati u Evroligi naredne sezone, ali smo napravili veliki korak ka tome'', poruka je predsednika Gran Kanarije Sitafe Savana.

''Ovaj sporazum omogućava Gran Kanariji značajno ekonomsko olakšanje i da dobije spoljnu podršku da se takmiči sa određenim garancijama u sledećem izdanju Evrolige, čiji je plasman sjajno ostvarila posle osvajanja poslednjeg Evrokupa'', zaključuje ''As'' u svom tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke