Veliki potres na Jadranu, Hrvati napuštaju AdmiralBet ABA ligu!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 05.05.2022.
17:45
Izvor: Sportske.net

Pritisak je sve veći...

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

AdmiralBet ABA liga godinama važi za jedno od kvalitetenijih košarkaških takmičenja u Evropi, ali u narednim sezonama mogla bi da pretrpi velike promene.

Hrvatski trener Aleksandar Aco Petrović objavio je fotografiju dokumenta sa predlogom o napuštanju hrvatskih klubova AdmiralBet ABA lige od strane Hrvatskog košarkaškog saveza.

"Ova izjava služi košarkaškom savezu Hrvatske kao potvrda navdenog u svrhu slaganja finansijske konstrukcije i pripremanja finansijske i druge pomoći i podrške hrvatskim klubovima koji imaju želju da se razvijaju i da rastu kroz službena takmičenja koja su priznata i prepoznata od strane HKS-a i koji će na taj način doprinosti razvoju hrvatske košarke u Evropi", stoji u formularu.

To je deo predloga HKS koji želi da Cibonu, Zadar i Split presele u regionalno takmičenje Alpe Adrija kupu.

Radi se o takmičenju klubova iz zemalja centralne Evrope formirano 2015. godine, a koje čine timovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije.

Ovi timovi nemaju prohodnost ka takmičenjima pod organizacijom Evrolige, HKS želi da se okrene FIBA Ligi šampiona i Evropa kupu, pa posle godina spekulacija o napuštanju AdmiralBet ABA lige od strane hrvatskih klubova ovakva inicijativa ne predstavlja iznenađenje.

Inicijativa dolazi posle još jedne neuspešne sezone za hrvatske klubove na Jadranu, Cibona je završila na osmom, Zadar na 12, a Split na 13. mestu AdmiralBet ABA ligi i ostao je u eliti jedino zbog ograničenja kada su u pitanju timovi iz jedne države.

Hoće li HKS uspeti u svojoj nameri, videćemo u narednom periodu, najviše se pitaju sami klubovi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke