Veliki povratak - Dončić ponovo u Madridu!

Autor: Filip Rodic
sreda 30.08.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Spektakl u najavi.

AP Photo/LM Otero
AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Real Madrid će ugostiti jednog od najboljih igrača u istoriji kluba Luku Dončića i Dalas Maverikse na egzibicionoj utakmici dok bivši MVP Evrolige. Utakmica je zakazana za 10. oktobar, biće prvi susret timova iz Evrolige i NBA od 2016. godine.

Jedan od najbolji igrača na svetu je svoje formativne godine proveo u "kraljevskom klubu". Imao je 13 godina kada je potpisao ugovor sa Real Madridom za omladinske kategorije, a debitovao je za seniore sa 16 godina. 

Tokom naredne tri godine, Slovenac je dva puta proglašen za najboljeg mladog igrača Evrolige, a 2018. je postao je MVP Evrolige i MVP Fajnal-fora nakon što je klub vodio do svog 10. trofeja. Takođe je osvojio tri krune španske lige sa Realom i izabran je za MVP Španske lige 2018.

Dončić je tokom svog boravka u Madridu igrao sa aktuelnim zvezdama Reala Fakundom Kampacom, Fabijenom Kozerom, Rudijem Fernandesom, Serhiom Ljulom, Ćaćom Rodrigezom i Valterom Tavaresom, kao i sa glavnim trenerom Čusom Mateom, koji je tih godina bio asistent.

Real Madrid se susreo sa NBA timovima osam puta, a poslednji put je pobedio Oklahoma Siti Tander rezultatom 142-137. u oktobru 2016. godine

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke