Veliki povratak Trifunovića, Partizan na pragu finala!

Autor: Darko Mitrović
petak 24.05.2024.
20:24
Izvor: Sportske.net

Partizanov start u Superligi u znaku raspoloženog Trifunovića.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa domaće Superlige, Partizan je večeras u Beogradskoj areni, pred 3.269 gledalaca savladao ekipu Mege sa 82:72.

Crno-beli su bolje započeli meč, poveli su u uvodnim minutima meča sa 12:4, a kako je utakmica odmicala Uroš Trifunović je sve bolje igrao u napadu, praktično je bio nepogrešiv u šutu iz igre, pa su crno-beli predvođeni njime stigli i do dvocifrene prednosti - 22:11.

A onda, odjednom je došlo do velikog pada u igri Partizana, što Mega koristi i preko Iljasoglua i Đurišića ekspresno pravi seriju 11:0 i dolazi do izjednačenja na 22:22, što je bio rezultat prve četvrtine.

Druga je donela ravnopravnu borbu i ''rezultatsku klackalicu'', a na poluvreme je Mega odnela dva poena prednosti - 42:40.

Sam početak treće četvrtine obeležili su gosti koji su poveli sa četiri poena razlike, ali onda je Partizan zaigrao bolje, pre svega u odbrani, iz čega je došla serija crno-belih od 12:0 za vođstvo od 54:46. Razigrali su se i Panter i Avramović, a Trifunović je nastavio sa dobrim izdanjem i skoro da ga trener Obradović nije ni izvodio iz igre. To je pomalo i iznenađujuće ako se ima u vidu da u plej-ofu AdmiralBet ABA lige gotovo da ga nismo videli na terenu.

Desetak poena prednosti Partizan je održavao do početka četvrte deonice, kada je Mega prišla na 63:59, što je nateralo trenera Obradovića na tajm-aut i oštru reaciju koju je imao tom prilikom.

Uspeo je da trgne svoje igrače, Partizan je uvećao razliku, ali onda novi pad u igri crno-belih na oko dva i po minuta do kraja, kada je Mega smanjila na 74:69.

Onda je usledila još jedna Obradovićeva reakcija na tajm-autu, posle čega crno-beli uvode meč u mirnu završnicu.

Odlični Uroš Trifunović na kraju 23 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri), uz sedam skokova za 38 minuta na terenu, a pratili su ga Panter sa 15 i Avramović sa 16 poena.

Kod gostiju Filip Jović 15, Nikola Đurišić 14 poena i 7 asistencija, Kovačević i Iljasoglu po 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke