Veliki prasak Embida i Mičela!

Autor: Boris Jovanović
sreda 09.06.2021.
08:28
Izvor: Sportske.net

Juta povela, Filadelfija izjednačila...

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Veliki prasak u Juti. Donovan Mičel je bio sjajan na otvaranju polufinalne serije protiv Klipersa. Utrpao je timu sa Pacifika 45 poena, 32 od toga u drugom poluvremenu. 

Tada je meč i rešen. Prethodno, Juta se mučila, u jednom trenutku promašila 21 šut u nizu, i mada su uspevali povremeno da se spuste na jednocifreni minus do kraja prvog dela, stvari nisu delovale dobro. Ali, onda je Mičel počeo da sipa. Otvorio je drugo poluvreme serijom od 10 poena, istopio za tili čas minus, posle je sve otišlo na stranu domaćina. 

Do poslednje četvrtine Juta je stigla rivala, Klarkson je pogodio bitnu trojku, a onda je serija od 7:0 koju je završio Bojan Bogdanović trojkom donela prednost Džezerima od 10 poena. 

Posle je sve bilo stvar rutine, Mičel je uz 45 poena imao i 5 asistencija, Bogdanović i Klarkson dodali po 18 poena, Gobert 10, uz 12 skokova. Nije bilo Konlija, na drugoj strani Kavaj nije bio faktor u nastavku, završio je sa 23 poena, Džordž je dodao 20, Kenard najbolji od rezervista sa 18.

U drugom meču večeri, Filadelfija je izjednačila protiv Atlante, nisu dozvolili novi brejk.

Šejk Milton je bio "X" faktor, dao je 14 poena iz šest šuteva na prelazu između treće i poslednje četvrtine. To je prelomilo utakmicu. Tokom meča Filadelfiju je nosio Embid, završio je sa 40 poena i 13 skokova, Haris je dao 22, Set Kari 21, pa su Siksersi dobili iako je Simons odigrao očajnu utakmicu. Na neki načimn Siksersi su uspeli da limitiraju Janga, 21 poen, 11 asistencija, ali je mnogo lošije šutirao nego u prvom meču. Život Atlanti su sa klupe davali Uerte i Galinari koji su iskombinovali 41 poen sa klupe, ubacili su osam trojki.

Ali, Houksima je nedostajao bolji Bogdanović. Srbin je dao 14 poena, imao i 7 skokova, ali on i Jang su pogodili svega 12 od 32 šuta, mnogo slabiji učinak nego u prvoj utakmici. Bilo kako bilo Houksi imaju brejk, serija se seli na jug...

Filadelfija - Atlanta 118:102 (1:1)
Juta - LA Klipers 112:109 (1:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke