Veliki preokret u Splitu, Šorter tragičar!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.11.2022.
19:59
Izvor: Sportske.net

Domaći su sve imali u svojim rukama tokom prve tri četvrtine, a onda...

AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka
AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

U pretposlednjoj utakmici osmog kola AdmiralBet ABA lige, podgorički SC Derbi je kao gost savladao ekipu Splita sa 85:82.

Gosti su do trijumfa došli posle preokreta u poslednjoj četvrtini i sada imaju skor od po četiri pobede i poraza, a Split je pretposlednji sa skorom 2-6.

Do početka poslednje deonice izgledalo je da će Splićani rutinski dobiti ovaj meč, jer su tridesetak minuta imali konstantnu prednost koja je u trećem kvartalu iznosila i 19 poena razlike - 58:39.

Ipak, već do kraja treće deonice gosti su uspeli da priđu na jednocifren zaostatak, bilo je 65:56 i to je bila najava preokreta koji se u poslednjih deset minuta i dogodio.

Na devet sekundi do kraja, Šorter je iznudio prekršaj, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje i smanjio na 83:82.

Usledio je tajm-aut gostiju posle kog je Tasić odmah fauliran i za razliku od Šortera oba puta je precizan, pa je u poslednjih sedam sekundi SC Derbi ušao sa prednošću od tri poena razlike - 85:82.

Posle još jednog tajm-auta, Splićani su krenuli u poslednji napad, Šorter je na kraju šutirao za tri poena, ali je opet bio neprecizan i tako postao tragičar ovog meča.

Loren Džekson je sa 22 poena i pet asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je Megi sa 18 poena.

Kod domaćih najefikasniji Saliven koji je igrao praktično svih 40 minuta (osam sekundi je samo proveo van terena) i za to vreme upisao 26 poena i devet skokova. Mavra je ostvario dabl-dabl učinak od 20 poena i 11 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke