Vembanjama imao "600 blokada", ne vredi, Jokiću pobeda!

Autor: Boris Jovanović
sreda 03.04.2024.
07:45
Izvor: Sportske.net

Strašan duel u Koloradu!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Strašan duel, na kraju ipak, Vembanjama je ostao kratkih ruku u duelu sa Jokićem. Ovo nemojte da shvatite figurativno, duge ruke Francuza su bile problem za Denver, imao je čak devet blokada, ali na kraju je pobeda ostala u Koloradu.

Jokić baš nije brojao tačno blokade strašnog rukija.

"Imao je oko 600 blokada, ali pišemo pobedu", kaže Srbin čiji su se Nagetsi ponovo popeli ponovo na čelo Zapada.

Na kraju Jokić je uz 42 poena, imao 16 skokova i šest asistencija. Na drugoj strani, Vembanjama 23 poena, 15 skokova, osam asistencija i kako rekosmo devet blokada, kvadrupl-dabl je sve bliži. Istakao se kod domaćih i Majkl Porter Džunior sa 15 poena i 16 skokova (rekord karijere). Pogodio je najvažniji šut na meču, na 105:105, nekih pola minuta pre kraja. Zatim je Jokić dodao dva bacanja i pobeda je pripala Denveru, 110:105.

Sparsi su se bez nekolicine povređenih strašno držali, Tre Džons, nekadašnji košarkaš Djuka je napravio tripl-dabl, 10 poena, 12 skokova, 11 asistencija.

Inače, Jokić ne smatra da je igrao dobro, kaže da mu je Vembanjama izblokirao dosta šuteva i da je morao da prilagodi igru, ali i šut protiv Francuza, koji je uz našeg Bobija Marjanovića najviši igrač lige.

"On još uči, kada bude iskusniji, biće još veći problem", objasnio je Jokić koji će za desetak dana igrati protiv Vembanjame opet, ali u Teksasu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke