Vembanjamina istorija, kvadrupl-dabl uskoro na meniju?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 18.03.2024.
07:42
Izvor: Sportske.net

Sjajni Francuz...

AP Photo/Eric Gay)
AP Photo/Eric Gay)

Povezane vesti

U večeri koju je obeležio strašan duel Denvera i Dalasa (Kajri Irving je na kraju bio heroj), najveće iznenađenje videli smo u Los Anđelesu. Atlanta je odnela pobedu na Pacifiku protiv Klipersa, Dežonte Marej je sa 21 poenom predvodio Houkse, odličan Hanter sa 20. Prekinuli su neočekivano niz od tri poraza protiv favorizovanog domaćina. Kavaj Leonard je brojao do 28, Pol Džordž je ubacio 26 poena. Domaći Klipsi su van forme, izgubili su četiri od pet mečeva i četvrti su na Zapadu. Napravili su 16 grešaka iz kojih je gost ubacio 26 lakih poena. Bogdanović ponovo loši procenti, tri trojke, 11 poena, pet skokova, četiri asistencije.

Viktor Vembanjama je dominirao, 33 poena, 15 skokova, po sedam asistencija i blokada, koketira sa kvadrupl-dablom. Top ruki je pet puta ove sezone imao učinak 20+ koševa, 10+ skokova, 5+ blokada i 5+ asistencija. San Antonio je tukao Netse kojima nije pomogao ni Kem Tomas sa 31 poenom. Sparsi su pogodili ključne šuteve u produžetku Vembanjama je zatvorio reket kada se lomilo, pa je pobeda ostala u Teksasu. Francuz je prvi čovek u istoriji sa ovakvom kombinacijom skokova, asistencija i blokada, a da je postigao 30+ poena!

Orlando je savladao Reptorse, tim Darka Rajakovića je oslabljen, nisu pružili ozbiljniji otpor na Floridi, Paolo Bankero je vodio strelce sa 29 poena, braća Vagner dodala zajedničkim snagama još 36. Medžik je u sjajnoj formi, 8-2 u poslednjih 10 mečeva, a narednih osam utakmica igraju kod kuće.

Vašington je bio lak plen za najbolji tim lige. Sem Hauzer je odigrao partiju karijere, 30 poena iz 10 trojki, Tejtum takođe ubacio 30 koševa, a "Kelti" su pogodili 24 trojke sinoć u prestonici. Bez Vajta, Brauna, Porzingisa, sa rovitim Tejtumom ništa nisu prepustili slučaju, očekivani trijumf, a reprizu će gledati da prirede večeras kada igraju sa takođe očajnim Pistonsima.

Detroit je izgubio od Majamija, Bam Adebajo je pogodio trojku sa sirenom, pa je pobeda otišla na Floridu, pre toga je Kejd Keningem promašio trojku. Pistonsi su pokrili Rozijea, ali je on asistirao ka Adebaju. Ovo je 12. trojka za centra Majamija za sedam godina koliko igra u ligi, šutira oko 12% za tri poena, ali je u tri poslednja meča pogodio tri trojke, krenulo ga, što se kaže.

U matine terminu, i bez Janisa je Milvoki savladao Feniks.

Rezultati:

Milvoki - Feniks 140:129
Detroit - Majami 101:104
Dalas - Denver 107:105
Orlando - Toronto 111:96
Vašington - Boston 104:130
San Antonio - Bruklin 122:115
LA Klipers - Atlanta 93:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke