Veseli o povratku: "Partizan je ljubav od početka, želja uvek postoji"

Autor: Sportske Net
utorak 28.03.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Barselona gostuje Partizanu od 20.30 časova u Areni.

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Povezane vesti

Partizan večeras od 20.30 časova dočekuje Barselonu u okviru 31. kola Evrolige. Protiv crno-belih će prvu zvaničnu utakmicu odigrati ljubimac ,,grobara" Jan Veseli. 

Košarkaš Barselone istakao je da mu nije svejedno što će izaći pred 20 000 navijača, i da je trema prisutna.

,,Boga mi ima. Već sam igrao protiv Fenera, posle osam godina prvi put sam se vratio tamo. Ovo je posle 12 godina i to je stvarno neverovatno… Utakmicu po utakmicu sve više Partizanove publike dolazi i stvarno sam uzbuđen. Ne znam šta da očekujem, jeste prošlo 12 godina ali grobari ne zaboravljaju. Jedva čekam“, rekao je Jan Veseli za ,,Sport klub".

Čeh je jedan od najprihvaćenijh stranaca kod Partizanove publike.

,,Ta atmosfera koju grobari prave, to je neverovatno. Teško se igra protiv Partizana. Ta atmosfera, ako je čovek barem blizu toga da je tako strastven i emotivan i daje sve od sebe na terenu i onda ga povuče ta atmosfera… Lesora potpuno razumem. Ista je bila ta stast i ta energija kada sam ja igrao. Uživali smo kada dobijemo utakmice, a kada smo gubili atmosfera je bila ista. Ta ljubav prema klubu je neverovatna i oni to uvek pokazuju“.

Spekulisalo je o Janovom povratku u crno-beli tim ovog leta, s obzirom na to da je kratko bio slobodan igrač, a prethodno je u Fenerbahčeu sarašivao sa sadašnjim trenerom Partizana Željkom Obradovićem.

,,Iskreno, ovo je prva godina Partizna u Evroligi. Sad opet, želja uvek postoji, kako će stvari da se dešavaju ne znam. Opet, šta može da se desi naredne dve godine, tri… Pitanje je i koliko ću još moći da igram. Da li bih voleo da se vratim? Ovo je jedna od destinacija gde bih, naravno tu je i Fener gde sam proveo osam godina. Ali Partizan će uvek kod mene imati mesta i to je ljubav od početka. Ja sam stvarno počeo ovde da se bavim vrhunskom košarkom kod Duleta, sada sa Željkom u Partizanu sve je moguće, ali ne obećavam“, kazao je Veseli za ,,Sport klub".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke