Vestbruk i Bil režirali čudo u Juti, poplava trojki u Arizoni, srušen NBA rekord!

Autor: Boris Jovanović
utorak 13.04.2021.
08:53
Izvor: Sportske.net

Konačno zaustavljen lider, Feniks srušio rekord NBA lige u jednom poluvremenu...

AP Photo/Matt York
AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Niksi su se vratili preko 50% sada su meru uzeli oslabljenom šampionu, ali piše se pobeda. Džulijus Rend je ubacio bivšem klubu 34 poena, imao je 10 skokova, treća pobeda u nizu za Njujork koji je odigrao sjajnu odbranu. 

Dalas nije imao rešenje za Džoela Embida, ubacio je 36 poena, 14 od 15 sa linije bacanja, sada su ostali osamljeni na vrhu tabele, Netsi nisu igrali protiv Mineapolisa nakon ubistva Afro Amerikanca u Mineapolisu. Upravo će Siksersi naredni meč odigrati protiv Bruklina. Kod Dalasa Dončić 32 poena, Marjanović je realizovao par slobodnih bacanja za nešto manje od osam minuta koliko je bio u igri. 

Nakon pobede u poslednjoj sekundi nad Mavsima, San Antonio nije imao težak posao protiv slabog Orlanda. DeRozan heroj teksaškog derbija je ubacio 19, Dežonte Marej dodao 17 poena, izlet Sparsa na Floridu, ovo je za Medžik koji je trejdovao najbolje, šesti poraz u nizu.

Nova sjajna partija Jonas Valančijunasa, nakon Pejkersa je igrao sjajno i protiv Čikaga, ovoga puta uz pobedu kao nagradu. Litvanac je meč završio sa 26 poena, 14 skokova, dao odlučujući doprinos u poslednjoj četvrtini u pobedi Grizlija. Vućević je meč završio sa 17 poena, 10 skokova, ukrao je 5 lopti, njegovim poenima u trećoj četvrtini su se Bulsi držali u igri, ali kada je Crnogorac stao, to je bi uvodi u poraz.

Ingram i Zajon su iskombinovali 64 poena u pobedi Pelikansa nad Kingsima. Sakramento se iz minusa vratio u meč, D'Aron Foks je dao 43 poena, ali i promašio trojku kojom bi se spustili na jedan poded. To je bila poslednja šansa 14 sekundi pre kraja, pobeda je ostala u Nju Orleansu.

Veliko iznenađenje, seriji Jute je došao kraj. Nakon 24 pobede kod kuće, izgubili su od Vašingtona. Bredli Bil se vratio sa 34 poena, Vestbruk napravio novi tripl-dabl, 25 poena, 14 skokova i 14 asistencija, Vašington je u oba meča u sezoni dobio lidera. Nije vredelo ni to što je Mičel brojao do 42, što je Bogdanović bio najbolji u sezoni sa 33 poena, ovo je prvi poraz Jute u 2021. u Solt Lejk Sitiju, oni su izgubili dva meča na startu, a onda kako rekosmo nanizali 24 pobede. Juta se vratila u meč, ali na kraju je Mičel promašio, Vestbruk je sa par bacanja potvrdio treću pobedu Vizardsa u četiri meča. Klupa Vašingtona je dala 57 poena, kolege iz Jute tek 14...

Drugoplasirani Sansi nisu dozvolili iznenađenje, ubacili su 25 trojki Roketsima, izjendačili rekord NBA u broju trojki u prvom poluvremenu, čak 18. Tada su imali veliku prednost, ali su zatim stali, Hjuston je dao 17 trojki, videli smo pravu poplavu šuteva iza linije, gosti iz Teksasa su se spustili na -5 u poslednjoj četvrtini, ali je Feniks novom serijom rešio pitanje pobednika...

U San Franisku veče za istoriju Stefa Karija, tu ni Jokić nije mogao da pomogne...

Ne može sve sam!
Posted by Sportske.net on Понедељак, 12. април 2021.

Rezultati:

Njujork - LA Lejkers 111:96
Dalas - Filadelfija 95:113
Orlando - San Antonio 97:120
Memfis - Čikago 101:90
Nju Orleans - Sakramento 117:110
Juta - Vašington 121:125
Golden Stejt - Denver 116:107
Feniks - Hjuston 126:120
Minesota - Bruklin odloženo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke