Vestbruk i Harden, noć za istoriju, Srbin najbolji!

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.03.2021.
08:13
Izvor: Sportske.net

Nestvarne partije dve velike zvezde, Pokuševski najefikasniji u svom timu. Povratak Stefa i Luke Dončića...

Povezane vesti

Klipsi u ovom trenutku liče na tim koji će se boriti za titulu. Markus Moris je ubacio 25 poena, tri ostala startera Leonard, Kenard i Redži Džekson 20+ pa je na Pacifiku pao Milvoki. Ovo je šesta pobeda u nizu za Kliperse, ubacili su 19 trojki, Kenard je sjajno menjao povređenog Pola Džordža, u svim elementima igre bili su bolji od gostiju iz Viksonsina. Janisova 32 poena nisu pomogla, ovo je bila prva utakmica Milvokija na turneji od šest mečeva. 

Juta je uništila Kavse, spustila ih na 75 poena, Donovan Mičel jeubacio 19 poena, Gober 18, uz 17 skokova, za Jutu je ovo bila šesta pobeda u nizu. Lider lige je dobio 20 uzastopnih mečeva u svojoj dvorani, nakon što je izgubio dve prve u sezoni.

Nikola Vučević je preneo navike sa Floride u Čikago, 21 poen, 9 skokova, 6 asistencija, ali to nije puno vredelo, vratio se Stef Kari. Lider Voriorsa je bio na parketu nakon pet mečeva pauze, ubacio 32 poena, od toga šest trojki, pa je Golden Stejt prekinuo crni niz. Rui Vajsman je umao četiri blokade, naš Smailagić nije dobio šansu.

Vratio se Stef, vratio se i Luka Dončić, ishod isti, tim deluje drugačije. Slovenac je brojao do 25, Porzingis dodao 20 poena, posao im je bio olakšan jer je Oklahoma bila oslabljena. Naš Pokuševski je sa 21 poenom, 6 skokova i par asistencija bio najbolji igrač Tandera.

Sakramento igra odlično, pet pobeda zaredom, 24 poena D'Arona Foksa, u Teksasu su uzeli meru San Antoniju. Krenulo im je, sedam pobeda u osam utakmica, odavno nisu delovali ovako, pet startera je iskombinovalo 98 poena. 

Jonas Valančijunas je ubacio 30 poena, Memfis je dobio Hjuston. Roketsi su se bolje držali nego nedavno kada su izgubili 49 razlike od "Grizlija", ali u suštini je isto, novi poraz...

Detroit je zahvaljujući klupi slavio protiv Toronta, Sabin Lin i Sadik Bej, dva rukija su pokazali da su budućnost Pistonsa, a Kanađani su već izgubili sezonu koju igraju zbog korone u Tampi jer ne bi mogli da prelaze granicu. Ovo je bio njihov 12. poraz u 13 mečeva. 

Nekada veliki derbi Istoka između Njujorka i Majamija je pripao gostima, Iako Niksi igraju mnogo bolje ove sezone, iako je Majami u poslednje vreme očajan, ipak su slavili u Njujorku Džimi Batler je ubacio 27 poena, pa se Majami vratio na utakmicu ispod 50% uspešnosti. 

Netsi su teže nego što se očekivalo dobili Minesotu, ali je neverovatni Harden sa 38 poena, 13 asistencija i 11 skokova napravio 12. tripl-dabl u 32 utakmice, pa je Bruklin dobio još jedan meč. Vratio se Kajri sa 27 poena, tri meča je propustio iz porodičnih razloga. Džejson Kid je dve godine u nizu u drugoj polovini prošle decenije imao po 12 tripl dablova, za celu sezonu, kako rekosmo "Bradi" su bile potrebne 32 utamice. I dalje nema velikog pojačanja Oldridža, koji se sprema za povratak na teren, baš kao i povređeni Durant. 

Oko 12%  TD Gardena, nekih 2200 ljudi je izviždalo Seltikse, vratili su se u dvoranu, ništa to nije pomoglo Bostonu koji je nastavio sa velikim oscilacijama. Dobili su ih Pelikansi, Zajon je brojao do 28, Ingram dodao 25 poena, Seltiksi su serijom 13:0 uspeli u finišu da se vrate u meč, ali je Tejtum promašio, kako bi stigli na -1, a onda je Zajon fauliran, pa je dotukao rivala sa penala. Bilo je primedbi na suđenje tokom čitavog meča, Markus Smart je u poslednjih trenucima dobio tehničku zbog protesta, svejedno, pobeda je otišla na jug. 

Istorijska noć za Rasela Vestbruka, 35 poena, 21 asistencija, 14 skokova, on vodi u ligi za 16. trip-dablova, prešao je Darela Vokera kome je za 15. tripl-dablova bilo potrebno četiri godine, krajem osamdesetih. "Brodi" Vestbruk je to napravio za 38 utakmica. On je u odsustvu Bredlija Bila vodio Vizardse do pobede protiv Indijane kojoj nisu pomogla ni 35 poena i 11 skokova Domantasa Sabonisa. Pejsersi su pali u reketu, imali su 18 skokova manje od rivala, kao da su manje želeli pobedu, što je priznao Malkolm Brogdon koji je meč završio sa 26 koševa. Gosti su vodili sa šest razlike, ali su dali samo osam poena u poslednjih šest minuta kada je domaćin prelomio.

Vašington - Indijana 132:124
Boston - Nju Orleans 109:115
Bruklin - Minesota 112:107
Njujork - Majami 88:98
Detroit - Toronto 118:104
Hjuston - Memfis 110:120
Oklahoma - Dalas 106:127
San Antonio - Sakramento 115:132
Juta - Klivlend 114:75
Golden Stejt 116:102
LA Klipers - Milvoki 129:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke