Vestbruk kao nekada, vratili se Kingsi posle 17 godina! Čim nema Jokića, Embid je na parketu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 30.03.2023.
08:00
Izvor: Sportske.net

Lejkersi, Netsi, Niksi i Oklahoma stigli do dragocenih pobeda...

AP Photo/Brandon Dill)
AP Photo/Brandon Dill)

Povezane vesti

Lebron je optimista, kaže da će na kraju turneje Lejkersa i pre kraja regularne sezone biti potpuno fit. Vratio se u startnu postavu, ubacio 25 poena, njegov tim je stigao do dragocene pobede u Čikagu. U svom rodnom gradu Entoni Dejvis uvek voli da igra, brojao je do 38, uz 10 skokova. Na drugoj strani sjajna partija Nikole Vučevića, 29 poena, 12 skokova i 6 asistencija ostala je bez nagrade, Bulsi grčevito drže 10. poziciju, poslednju koja vodi u plej-in Istoka.

Za vratom bi mogao da im bude Vašington koji ima dve pobede manje, ali je to malo verovatno. Zanimljivija borba u konferenciji je za šesto mesto koje vodi direktno u plej-of. Tamo su trenutno Bikse koji su dobili Roketse uz 31 poen Kema Džonsona. Bridžis je 12 od 21 koša da u poslednjoj četvrtini, dvojica bivših igrača Feniksa koji su stigli u trampi za Duranta su odvela tim do pola koraka prednosti u odnosu na Majami. Marjanović nije igrao za najgoru ekipu Zapada. 

Kad smo kod Majamija, poraženi su od Njujorka, sada su sedmi. Niksi su bili bez Rendla, ali su Kvicli i Grajms nadoknadili njegove poene. Njujork je peti i sada ima četiri pobee više od sedmog Hita, izvesno je, ekipa Toma Tibodoa ide u plej-of!

Milvoki je blizu top pozicije, Baksi su otišli na +3 u odnosu na Boston, slavili su protiv Indijane, Džej-Ru Holidej će pamtiti meč celog života, dao je 51 poen, najviše u karijeri. Janis je uz 38 koševa, imao 17 skokova i 12 asistencija, fenomenalna partija Grka kome je asistencija falila za tripl-dabl već u prvom poluvremenu.

Embid se čudesno oporavio po povratku iz Kolorada (šalimo se malo, ali istina je da nikako nema sreće da igra protiv Jokića u Denveru), njegova Filadelfija je slavila protiv Dalasa, Kamerunac je uz 25 poena, imao 9 skokova, tvrdi da ga briga za MVP titulu. Harden je u pobedu ugradio 15 poena i 12 asistencija, Siksersi su stigli do 50. pobede, najbrže od Ajversonove generacije od pre par decenija koja je igrala finale plej-ofa. Očajni Dalas nije dao koš u poslednja tri minuta i 16 sekundi. Dončić je ubacio 24, Irving 23 poena. Mavsi su u opasnosti da izgube i plej-in, u ovom trenutku kasne pobedu za Oklahomom. Tander je noćas posle drame stigao do vredne pobede protiv Detroita. Džejlen Vilijams, ruki i 12. pik prošlogodišnjeg drafta je popravio poslednji šut, doveo tim do trijumfa koji može biti ključan u borbi za plej-in. Domaćin je bio bez vodećeg stralca lige, Džildžesa Aleksandera. Pokuševski je ubacio jedno bacanje za nepuna četiri minuta igre. 

Pobedila je i Juta, koja takođe ima šanse da se dokopa 10. pozicije. Nisu propustili priliku u San Antoniju, Horton-Taker bivši igrač Lejkersa je odigrao partiju života, 41 poen. Još jedan bivši igrač slavne franšize, Rasel Vestbruk je podsetio na najbolje dane, 36 poena, najviše u sezoni. Klipsi su dobili Memfis koji će regularnu sezonu završiti kao drugi na Zapadu.

Treći će biti Kingsi koji se vraćaju u plej of posle 17 godina. Overili su veliki uspeh nakon pobede od četrdeset razlike protiv Portlanda koji je u fronclama. Durant je debitovao pred navijačima u pustinji, Feniks nije imao popust za Minesotu, KD je ubacio 16 poena, imao osam skokova i četiri asistencije. Blistao je Buker sa 29 poena, pet asistencija i četiri ukradene lopte. "Vukovima" nije pomogao ni raspoloženi tandem Tauns-Edvards sa ukupno 56 poena, sem Naza Rida, donekle nije bilo više raspoloženih igrača kod gostiju. 

Rezultati:

Indijana - Milvoki 136:149
Bruklin - Hjustom 123:114
Njujork - Majami 101:92
Filadelfija - Dalas 116:108
Čikago - LA Lejkersi 121:132
Oklahoma - Detroit 107:106
San Antonio - Juta 117:128
Feniks - Minesota 107:100
Portland - Sakramento 80:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke