Vestbruk na koti 171, porazi vodećih!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 18.04.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net

Vašington u nemogućoj misiji, vodeće ekipe Zapada se okliznule, veče iznenađenja u NBA!

AP Photo/Nick Wass
AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Derbi to i nije bio, oba tima su oslabljena stigla na matine u Stejls Centar, šampion bez Lebrona i Dejvisa, Juta bez Mičela, Majka Konlija i Rudija Gobera. Vodeći tim lige je izgubio meč u produžetku, Denis Šruder je prvo pogodio za overtajm, Lejkersi su prethodno izgubili +14 u poslednjem periodu, na kraju zaobilaznim putem stigli do trijumfa. Nemac je ubacio 25 poena, Dramond 27, Koldvel-Poup 25, na drugoj strani Klarkson 27 protiv nekadašnjeg tima, Iljasova je otvorio sa tri trojke, 20 poena, Džo Ingls uz 20 poena, po drugi put u karijeri imao 14 asistencija.

Rasel Vestbruk je sve bliži Oskaru Robertsonu. Zvezda Vašingtonacje napravio 171. tripl-dabl karijere, 25. u sezoni. Vizardsi posle očajnog starta igraju mnogo bolje, Vestbruk je ubacio 15 poena, imao 14 skokova i 11 asistencija protiv slabog Detroita, Bredli Bil brojao do 37, tandem je "kliknuo" pa sada tim iz prestonice kasni četiri pobede sa Šarlotom koji je iznad crte. U seriji su od četiri trijumfa, ispred njih su Indijana na +3, izjednačeni su sa Čikagom. Čeka ih težak posao...

Nikola Vučević je ubacio 25 poena, Čikago je prekinuo niz od pet poraza, slavili su protiv Kavsa, a rezerve su doprinele sa 45 poena. Lavin je propustio i drugi meč zbog Kovid protokola. 

Revolveraški obračun dobio je Kari, ubacio je 47 poena Bostonu, ali je bitka pripala Tejtumu koji je brojao do 44, pobeda je ostala Seltiksima. Kemba Voker je pogodio ključnu trojku, Stef je ponovo doveo goste na minus od jednog poseda, ali je njegov očajnički šut sa pola dok je vreme isticalo završio van koša, pa je Boston preživeo. Kelti su dobili šesti meč u nizu, osmi u devet utakmica, sada se može govoriti o pravoj formi nakon mnogo oscilacija u sezoni.

Memfis je najdužu turneju u poslednjih 20 godina započeo na idealan način, trijumfom u Milvokiju. Dobili su prvo Čikago, a noćas i Bakse. Grejso Alen je nastavio odličnu seriju, ubacio je sedam trojki, još jednom se pokazalo da su "Grizliji" opasniji na strani. Imaju skor 16-10, dok su kod kuće na 13-16, pa su zapravo sedam mečeva u nizu van svoje dvorane dobra vest. Dilon Bruks je ubacio 21 poena, Valančijunas 17, Morant 13, imaju baš dosta oružja. Milvokiju nije pomogao ni Adetokumbo, 28 poena, 11 skokova i 8 asistencija, verovali ili ne "Jeleni" su poraženi četiri puta kod kuće u nizu, to im se u Janisovo vreme nije desilo.

Još veće iznenađenje je pobeda San Antonija u Arizoni, nekada to ne bi bila vest, ali su se vremena promenila. Iako oslabljeni, Sparsi su slavili protiv drugoplasiranog tima Zapada, nanevši im najgori poraz u sezoni. Na kraju je bilo +26 za goste koji su igrali bez DeRozana. Gej je ubacio 19 poena, Jubanks dodao 13, uz isto toliko skokova u svom prvom startu u sezoni. Ruki Devin Vasel je ubacio četiri trojke za 18 poena, pa su Sparsi sada pobedu ispod 50%.

Ovo je prvi poraz Feniksa nakon deset pobeda kod kuće, sada treba sačuvati poziciju na tabeli, 12 od poslednjih 16 mečeva u regularnom delu igraju u gostima.

Rezultati:

LA Lejkers - Juta 127:115 pr.
Vašington - Detroit 121:100
Čikago - Klivlend 106:96
Boston - Golden Stejt 119:114
Milvoki - Memfis 115:128
Feniks - San Antonio 85:111

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke