Vestbruk se osvetio Lejkersima, poznati putnici u plej-of sa Istoka!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.04.2023.
07:42
Izvor: Sportske.net

Klipersi počistili komšije, znamo već par parova prve runde na Istoku...

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

U najvažnijem trenutku sezone Klipersi su bili najjači. U utakmici koja će najverovatnije odrediti direktnog putnika u plej-of slavili su protiv Lejkersa i to 11. put u nizu. Trijumfom su se izjednačili sa Voriorsima na deobi petog i šestog mesta i pobegli utakmicu gradskom rivalu. Norman Pauel je ubacio 27 poena, Leonard dodao 25. Silno motivisani doskorašnji igrać Lejkersa, Rasel Vestbruk je blistao na početku sa osam poena, njegov tim je u prvoj četvrtini stigao do dvocifrene prednosti, na kraju je završio sa 14 poena. Na poluvremenu je bil0 dvadesetak razlike, rival nije uspeo da se vrati. Kod Lejkersa je Džejms bio nedovoljan sa 33 poena, osam skokova i sedam asistencija, ali je i izgubio šest lopti. Lejkersi će najverovatnije morati kroz plej-in eventualno do doigravanja, u petak na Pacifik stižu Sansi, dok Klipersi imaju mnogo lakši meč protiv otpisanog Portlanda.

Kajri Irving je odigrao odličan meč, Dalas je pobedom protiv opuštenog Sakramenta održao šanse za plej-in.Mavsi su gubili sa 13 razlije, uspeli da se vrate, Kajri je u poslednjoj četvrtini dao 19 od ukupno 31 poena, Dončić je dodao 29, pa je tim iz Teksasa stigao desetoplasiranu Oklahomu dve utakmice do kraja regularnog dela sezone. Neće biti dovoljno ako budu izjednačeni, Tander ima bolji međusobni skor.

U plej-inu na Zapadu su Pelikansi koji su noćas savladali drugoplasirani Memfis, stigli veliku razliku i posle produžetka slavili na krilima sjajne partije Herberta Džonsa. Sofomor sa Alabame koji je bio 35. pik drafta je ubacio 35 poena, veče karijere. Trojke su bile ključ, Herbert i MekKolum su spakovali 11 od ukupno 21 za Pelikane. Pobeda garantuje Nju Orleansu makar deveto mesto, oni bi jasno želeli da budu makar osmi što su dve šanse za plej-of. 

Na Istoku, Atlanta je slavila protiv demotivisanog Vašingtona, posle pauze zbog bolesti, Jang je brojao do 25, tim će probati kroz plej-in da stigne do baraža. Ne mogu da budu šesti, noćas su Netsi savladali Pistonse, i učinili šanse Houksa za direktan plasman nemogućim. Bogdanović nije bio u timu, nisu hteli da rizikuju zbog ranije povrede da igra dve večeri u nizu. Kako rekosmo, Netsi nisu propustili šansu, Bridžis je sa 26 poena vodio ekipu protiv poslednjeg Detroita. Bruklin će u prvom kolu plej ofa igrati protiv Filadelfije, već se zna da će Niksi gostovati u Ohaju protiv Kavsa u prvoj rundi doigravanja. Noćas je Njujork savladao Indijanu, tandem Kvikli-Grajms je rasturio Pejserse, iskombinoali su 75 poena! Topin je dodao 32, peto mesto je zakucano.

Zna se i poredak na vrhu. Milvoki ide kao top nosilac. Bostonu nije vredela mnogo pobeda protiv Toronta, biće drugi, Baksi su i bez Adetokumba i posle rane povrede Midltona slavili, Bruk Lopez sa 26 i Bobi Portis sa poenom pokazuju koliko je dubok roster Milvokija. Vučević je na drugoj strani uz 21 poen imao 11 skokova, njegov tim posle loše sezone mora sa desetog mesta da potraži put do plej-ofa, biće vraški teško. Inače u Čikagu je igrao Simonović, doduše samo 40 sekundi, bez učinka.

Rezultati:

Detroit - Bruklin 108:123
Indijana - Njujork 129:138
Atlanta - Vašington 134:116
Boston - Toronto 97:93
Milvoki - Čikago 105:92
Nju Orleans - Memfis 138:131
Dalas - Sakramento 123:119
LA Klipers - LA Lejkers 125:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke