Vestbruk zakuvao, Lebron isključen zbog udaranja, jurnjava po terenu! Bez Jokića tuga...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.11.2021.
07:51
Izvor: Sportske.net

Novi poraz Denvera, problemi u Detroitu....

AP Photo/Carlos Osorio
AP Photo/Carlos Osorio

Povezane vesti

Jasno je da be Jokića Denver ne može puno protiv timova iz vrha tabele. Sansi su lako dobili Nagetse, MVP je još jedan meč presedeo na klupi. Feniks je šutirao oko 54% iz polja, bez Jokića, dominacija u reketu se podrazumeva, dali su 56 poena, a posle prve četvrtine je bilo +20. Sansi su dali 48 poena u prvom periodu drugi najbolji rezultat u klupskoj istoriji. Na kraju laganih +29, Ejton je ubacio 21 poen, imao 8 skokova i par blokada, Kris Pol je imao 10 asistencija, Kameron Džonson odigrao meč karijere 22 poena. Kod gostiju iz Kolorada, Grin 19, Aron Gordon dabl-dabl, ali nisu imali nikakvu šansu. 

Očekivana pobeda Voriorsa protiv Toronta, ali je Kari reflektore prepustio Džordanu Pulu. Pul je pogodio osam trojki, 33 poena, postao je tek drugi igrač Voriorsa posle D'Anđela Rasela koji je u dva meča imao u nizu 30 poena. Vigins je dodao 22, Stef samo 12, ali je imao osam asistencija, vratio se posle meča pauze, promašivao, ali je Golden Stejt pokazao da ima moćno napadačko oružje. Naš Bjelica manje od četiri minuta u igri, ubacio je samo poen.

Čikago je tukao Nikse, Lavin i DeRozan su iskombinovali 52 poena za domaće, Kobi Vajt ubacio 10 od 14 u poslednjoj četvrtini i prelomio meč. Na drugoj strani Rendl 34 poena, ali trojke Bulsa su odlučile u finišu. Ovo je bio revanš Čikaga za poraz u MSG krajem oktobra.

Lejkersi su u Detroitu završili bez Lebrona, isključen je početkom drugog poluvremena, drugi put u karijeri, udario je Ajseju Stjuarta po licu, ostavio je Dejvisu i Vestbruku da naprave preokret protiv slabih Pistonsa. Oni su i to učinili, Dejvis je dao 30 poena, imao 10 skokova, dve blokade na top rukiju Kejdu Keningemi. Vestbruk je uz 26 poena, imao 10 asistencija i 9 skokova, gosti su nekako odneli pobedu sa severa. Veliko veče za pomenutog Keningema i pored poraza, prvi pik drafta je postao najmlađi igrač u istoriji Detroita koji je napravio tripl-dabl, 13 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Inače kod isključenja, Lebron je laktom udario Stjuarta, u borbi za loptu, prethodno je već igraču Detroita sviran faul. On je posle toga probao da se obračuna sa Lebronom, pa je i sam isključen. Posle pogledanog snimka, Vestbruk je dobio tehničku jer je sve zakuvao guranjem i nepristojnim dobacivanjem...

U prvom meču dana, Klipersi su slavili protiv Dalasa kome je nedostajao Dončić...

Rezultati:

LA Klipers - Dalas 97:91
Detroit - LA Lejkersi 116:121
Čikago - Njujork 109:103
Feniks - Denver 126:97
Golden Stejt - Toronto 119:104

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke