Vezenkov i ponuda koju neće moći da odbije?

Autor: Filip Rodic
subota 24.06.2023.
21:35
Izvor: Sportske.net

Kingsi se nameračili...

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Saša Vezenkov čeka zvaničnu ponudu Sakramenta, vlasnici Olimpijakosa su javno rekli da žele da ga zadrže, podrazumevajući povećanje plate, međutim, finansijska sredstva NBA franšize, plus neosporno veliko interesovanje Kingsa za bugarskog krilnog centra može sa lakoćom da diktira svoju konačnu odluku, piše "Eurohups".

Očekuje se da će Vezenkov dobiti mnogo više od dvogodišnjeg ugovora od 4 miliona dolara i čak više od izuzetka srednjeg nivoa koji će iznositi oko 5 miliona dolara za sezonu 2023/24.

Ako Sakramento završi sa sklapanjem poslova ispod granice poreza na luksuz, onda se izuzetak srednjeg nivoa koji nisu poreski obveznici popeti na ogromnih 12,4 miliona dolara, što daje mogućnost Sakramentu da mu da platu od oko 7 miliona dolara.

Toliki broj će dokazati da ga Kraljevi zaista cene i onemogućiće Olimpijakosu da ga zadrži, jer će ekvivalent za Grke biti bruto ugovor od oko 4,5 miliona evra godišnje, uprkos relativno niskim grčkim porezima za sportisti.

Naravno, ovo je sada samo teorija sa Vezenkovom koji čeka da dobije zvaničnu ponudu i počne pregovore. Očekuje se da će razgovarati i sa Olimpijakosom pre nego što donese konačnu odluku, međutim, posebno što se tiče finansijskih podataka, kao što se i očekivalo, Sakramento ima prednost i dvogodišnji ili trogodišnji ugovor će biti jednostavno previše dobra prilika za prolazak.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke