Vidite li simboliku, smeši li se Partizanu novi evro-trofej?

Autor: Darko Mitrovi\u0107
subota 19.06.2021.
17:35
Izvor: Sportske.net

U trenutku, sve se promenilo!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Od očajne, sumorne, zaista mučne sezone obeležene lošim rezultatima i prevelikim brojem povreda igrača, Partizan je jednim potezom uspeo da otvori blistavu perspektivu kada je naredni period u pitanju.

Dovođenje najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića koji je pre nepune tri decenije na samom početku svoje karijere upravo sa Partizanom napravio čudo osvajanjem Evrolige samo po sebi je razlog za optimizam u Partizanu koji je tokom proleća na mesto sportskog direktora doveo još jedno veliko košarkaško ime, Zorana Savića.

Tandem Savić-Obradović će za početak napraviti skicu tima koji bi mogao da sledeće sezone odvede Partizan tamo gde je do pre nekoliko godina i pripadao, u Evroligu.

Partizan će na proleće sledeće godine obeležiti tačno tri decenije od osvajanja Evrolige pod vođstvom Željka Obradovića, ali možda to ne bude jedino evropsko slavlje crno-belih. Sa Obradovićem na klupi Partizan će sigurno pokušati da nastavi tamo gde ga je pandemija zaustavila prošle godine, kada je grabio ka trofeju Evrokupa.

Kakva bi to simbolika bila da Obradović i u svojoj prvoj povratničkoj sezoni osvoji evropsku titulu sa Partizanom, kao što je to učinio u Istanbulu '92. Ovoga puta bi to bio Evrokup, ali za Partizan bi to u ovoj situaciji bio trofej ravan Evroligi.

1991. godine niko nije očekivao Željka Obradovića na klupi Partizana, on je sve iznenadio napuštanjem priprema reprezentacije i preuzimanjem uloge trenera-debitanta

1992. niko nije očekivao da Partizan sa Obradovićem osvoji Evroligu, Partizan je u tome uspeo.

*   *   *   *   *

2021. niko nije očekivao da Obradović preuzme posrnulu ekipu Partizana, on će to prema današnjim informacijama učiniti.

Šta sledi 2022?

Naravno, treba sačekati da Obradović ozvanićči svoj povratak, a onda će tek sve biti moguće.Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.