''Vijesti'': ''Šta bi bilo da je Zvezda pobedila''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.05.2022.
17:56
Izvor: Sportske.net, Vijesti

Sporna situacija iz Ljubljane komentariše se i u crnogorskim medijima.

ABA League
ABA League

Povezane vesti

U nedelju i ponedeljak saznaćemo ko će biti finalisti ovogodišnjeg plej-ofa AdmiralBet ABA lige, a iako su Zvezda i Partizan favoriti u polufinalu, Budućnost i Cedevita Olimpija su uspeli da se izbore za majstoricu, a kada sve staje u jedan meč, onda su iznenađenja i te kako moguća.

Revanš mečevi u Podgorici i Ljubljani bili su veoma uzbudljivi, Budućnost je savladala Partizan trojkom Micova u poslednjim sekundama, a Cedevita Olimpija je bila bolja od Zvezde posle produžetka i na kraju slavila sa 88:80.

Međutim, brojne reakcije i polemike izazvala je odluka sudija da u poslednjoj sekundi reegularnog toka meča priznaju koš Luki Mitroviću i ujedno dosude dodatno slobodno bacanje zbog prekršaja.

Mitrović je to iskoristio i na ovaj način anulirao prednost Ljubljančana od tri poena razlike i uveo meč u produžetak.

S obzirom da je na kraju Cedevita Olimpija ipak pobedila, iz ljubljanskog tima nije bilo burnih negodovanja, ali podgoričke ''Vijesti'' se u svom komentaru pitaju ''šta bi bilo da je Zvezda pobedila''?

''Problem je, međutim, pravilo koje je u zvaničnim FIBA košarkaškim pravilima zavedeno pod članom 34.2.2.

'Ako je igrač fauliran kada ili neposredno pre nego što sirena oglasi kraj četvrtine ili kada se, ili neposredno pre, čuje signal sata za šut, dok je lopta još u ruci (rukama) igrača i šut iz igre je uspešan, pogodak se ne računa i dodeljuju se dva ili tri slobodna bacanja', piše u dokumentu koji je dostupan na sajtu FIBA.

Po tome, koš Mitrovića nije mogao da bude priznat, već je mogao samo da izvede dva slobodna bacanja.

Doduše, ni pravila nisu baš potpuno jasna napisana, jer se ne pominje ništa šta se dešava ako se faul sudi desetinku pre kraja, kao što je Dragojević uradio.

Da je kojim slučajem Zvezda dobila meč, Ljubljančani bi se sigurno žalili i tražili poništenje, jer bi mogli da se pozovu na materijalnu povredu pravila igre...'', navodi se u tekstu ''Vijesti''.

Dodajmo još da je AdmiralBet već objavio kvote za polufinalne mečeve, Partizan je favorit protiv Budućnosti, ali ne baš u meri u kojoj je Zvezda protiv Cedevita Olimpije. Tu je, naravno, i veliki broj dodatnih igara, pa imate zaista bogatu ponudu za izbor prave opcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke