Vilbekin o (ne)igranju za Tursku: "Dao sam krv, znoj i suze za reprezentaciju, nisam isključio telefon"

Autor: Sportske Net
sreda 27.09.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Ne slaže se sa optužbama iznetim na svoj račun Vilbekin.

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

Košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Turske Skoti Vilbekin, govorio je za "Jurohups" o problemima nastalim ovog leta oko njegovog (ne)angažovanja za turski tim tokom pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

Među optužbama koje je Turska iznosila tokom leta, rečeno je i da se on i Šejn Larkin nisu javljali na telefon kada su pozvani u reprezentaciju. 

Ako nešto želim da razjasnim, to je da sam se javio na telefon. Nije se desilo da nisam bio dostupan. Čak sam ponudio da se obratim određenim ljudima unutar federacije, čak sam i sam došao do određenih ljudi. Neću reći nikakva imena, ali imam tekstualne poruke da to dokažem. Ja sam taj koji je sve ignorisao”, objasnio je on, pa se osvrnuo i na slučaj njegovog kolege iz reprezentacije Šejna Larkina. 

"Nadajmo se da će se sve uskoro rešiti i doneti ispravna odluka, tako da možemo sve ovo ostaviti iza sebe. Ne želim previše da pričam o tome, ali čuvši Šejnove komentare... Nisam razgovarao s njim lično, ali čini mi se da mu se isto dogodilo”, dodao je.

Sa prosekom od 10,3 poena, 2,8 skokova i 6,5 asistencija po utakmici na FIBA Svetskom prvenstvu 2019, sadašnji bek Fenerbahčea pokazao je da brine o Turskoj više puta. 

Dao sam svoju krv, znoj, suze da se izborim za pobede Turske. Nadam se da ću to nastaviti da radim. Nije bilo teško doći do mene letos. Oni to znaju jer su oni bili u kontaktu sa mnom”, rekao je Vilbekin, pa dodao:

“Percepcija javnosti je važna stvar u današnjoj kulturi. Znam da oni imaju svoje poslove i da su pod pritiskom da rade ono šta treba. Nadam se da se to u budućnosti neće pokazati kao napad na moj lik i delo. Ovo je zaista jedina stvar sa kojom sam imao veliki problem, rekavši da sam uradio nešto što nisam zapravo”, rekao je na kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke