Vildoza i Kampaco objasnili zašto je Topić POSEBAN!

Autor: Darko Mitrović
petak 02.06.2023.
22:08
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Kada vas takvi majstori ovako hvale već na početku karijere, onda...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Supertalentovani Zvezdin plejmejker Nikola Topić je ove sezone potvrdio ogroman potencijal i izvanrednim nastupima i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji pokazao da ćemo tek uživati u njegovim majstorijama.

On je u prvom delu sezone bio priključen prvom timu Crvene zvezde, ali je kasnije procenjeno da je bolje da ode u neki klub na ''kaljenje'', gde bi imao znatno veću minutažu i izbor je pao na OKK Beograd.

Tamo se izvanredno snašao, ekspresno je izrastao u lidera ekipe i malo je nedostajalo da se OKK Beograd predvođen Topićem nađe i u polufinalu AdmiralBet Superlige Srbije.

Nedavno je briljirao i na juniorskom fajnal-ejtu u Kaunasu, pa sada svi očekuju da se od naredne sezone ponovo vrati u Zvezdin prvi tim i da počne da se dokazuje i u Evroligi.

Njegov potencijal je oduševio i Zvezdine Argentince Luku Vildozu i Fakunda Kampaca koji su u intervjuu za ''Sportal'' izneli niz pohvala na Topićevu adresu i objasnili zbog čega se Topić razlikuje od većine mladih i talentovanih igrača.

''Bilo je lepo imati ga u timu, ali je jako brzo otišao. Mislim da smo zajedno trenirali dva meseca. Znate, on nije ono stidljivo dete, koje će se plašiti da šutne. Kako igra sada sa saigračima, tako je igrao i sa nama ovde. Ne možeš na tome raditi, sa tim se rodiš. Zaista mislim da je poseban i naravno da može da igra Evroligu i to vrlo lako'', izjavio je Luka Vildoza.

Slično razmišlja i Fakundo Kampaco, koji je pred potpisom za Real Madrid.

''Slažem se sa svim. Obično kada mlad igrač dođe u evroligaški tim možete da uočite razliku u niovu igre, ali sa Nikolom to nije slučaj. Mi nismo trenirali mnogo zajedno, otišao je brzo po mom dolasku, ali to vreme koje smo bili zajedno, zaista je bio sjajan. Izuzetno je teško čuvati ga, zato što igra sa dosta samopouzdanja. Uživao sam, mislim da smo svi uživali, dok je bio ovde'', zaključio je Kampaco.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke