POLUVREME - Vildoza ne da Zvezdi da "potone" u Bolonji!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 31.01.2023.
21:49
Izvor: Sportske.net

Loša odbrana crveno-belih.

AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nakon prvih 20 minuta utakmice 22. kola Evrolige gube protiv Virtusa u Bolonji sa 48:35.

U redovima srpskog evroligaša najjefikasniji je Luka Vildoza sa 14 poena, ali je podrška saigrača izostala.

Loše je Crvena zvezda započela utakmicu u Bolonji. Domaći su posle samo dva minuta vodili sa 9:0, a trener crveno-belih Duško Ivanović bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

Odlučila se ekipa Serđa Skariole da na startu lopte spušta u reket, a tamo su gospodarili Šengelija i Žaite.

Nedović je pokrenuo Zvezdu sa nule, ali je Vims domaćima doneo dvocifrenu prednost (13:2), a problem za crveno-bele bio je i "bonus" u koji su ušli posle samo tri minuta.

Zvezda je u prvih pet minuta imala samo jedan dobar napad, kada je lopta stigla do Lazića u korneru, a kapiten Beograđana pogodio karakterističnu trojku za 15:7.

Od tog trenutka igra se ubrzala, a Zvezdine greške nizale, da bi Pajola sa šest vezanih na koje su se nadovezali poeni sa penala Bakoa i dvojka Kordinijea odveli Virtus na Ogromnih +18 (27:9).

Uspeo je Dalibor Ilić da unese malo živosti u Zvezdine redove, a prva deonica završena je vođstvom Virtusa 30:14.

Vildoza je trojkom i asistenciju za polaganje Ilića dobro započeo drugu četvrtinu, ali je u odbrani nastavilo da "škripi". Igrači Virtusa radili su šta god požele na Zvezdinoj polovini, i tako održavali veliku prednost. Posle tri minuta igre u drugoj deonici bilo je 38:19.

Vildoza je činio sve da nekako pokrene svoj tim, probijao je odbranu domaćih, "izmišljao" poene, ali nije imao podršku saigrača, koji nisu imali rešenje za Virtusvu igru sa niskog posta.

Čekao je Vildoza podršku i napkon je dobio od Stefana Lazarevića koji je sa četiri poena uz dobru odbranu pomogao Zvezdi da dođe do -11 (40:29).

Imao je Lazerević otvoren šut za tri poena da razliku smanji na jednocifreni minus, ali je promašio. Domaći su nakon toga ponovo spustili loptu na večeras sjajnog centra Žaitea koji je nastavio da poentira za ubedljivo Virtusovo vođstvo na poluvremenu - 48:35.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke