Partizan ispustio pobedu - Drama u Bolonji pripala Virtusu!

Autor: Darko Mitrović
petak 02.02.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Trinaesti poraz crno-belih u 25 kola Evrolige, kojim su skliznuli iz Top 10 na tabeli.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ogromno intetesovanje izazvalo je večerašnje gostovanje Partizana u Bolonji, tražila se karta više, sjajnoj atmosferu su doprineli i navijači crno-belih, a igrači Virtusa i Partizana su im se na terenu odužili veoma zanimljivom i do kraja rezultatski neizvesnom utakmicom.

Na kraju, pobeda Virtusa rezultatom 88:84, pa tim iz bolonje sada ima skor 16-9, a Partizan je sada na 12-13, na jedanaestom mestu na tabeli.

Za razliku od prethodnih nekoliko mečeva, Partizan je večeras u ''Segafredo areni'' zaigrao u malo izmenjenom sastavu. Uroš Trifunović je zbog zdravstvenih problema propustio večerašnji meč, Jaramaz je uz Vukčevića bio prekobrojan, a u 12 najboljih su se vratili Džejlin Smit i Danilo Anđušić.

Smit je zaigrao u prvoj petorci protiv svog bivšeg kluba, postigao je i prve poene za Partizan u ovom meču.

Ono što se od prvog trenutka moglo primetiti je da je Partizan večeras zaigrao sa mnogo više energije u odbrani, a posebno se to može reći za Avramovića i Smailagića koji još traže povratak u pravu formu. Najboljem igraču domaćih Šengeliji bilo je potrebno dosta vremena da dođe do izražaja, pogotovo jer mu je ovo bio prvi meč posle oporavka od povrede, ali je Marko Belineli svojim šutevima za tri poena pravio najviše problema crno-belima.

Prva deonica je završena nerešenim rezultatom, 19:19, u drugoj su domaći uspevali da se odmaknu na najviše pet poena razlike, da bi posle 20 minuta igre bilo 35:31 za Virtus.

Ostao je utisak posle prvog poluvremena da je Partizan zaslužio bolji rezultat zbog odlične igre u odbrani, pogotovo ako se ima u vidu i da je imao samo četiri izgubljene lopte u prvom poluvremenu, a Virtus 11. Međutim, izostao je učinak Partizanovih centara u napadu, a posebno je neobično bilo da Frenka Kaminskog uopšte nije služio šut posle par odlično odigranih mečeva, bar kada je ofanzivni učinak u pitanju.

Početak drugog poluvremena obeležila je trojka Kordinijea koji pogađa trojku za 38:31, što je bila najubedljivija prednost Virtusa od početka meča.

Smailagić i Avramović su vratili Partizan u igru, njihovim poenima crno-beli stižu do 40:39, ali na drugoj strani Marko Belineli postaje nezadrživ. Najpre trojka uz Avramovićev faul, pa još jedna i Virtus odlazi na 47:41.

Nisu se domaći tu zaustavili, vrlo brzo su svoju prednost učinili dvocifrenom, a nadu Partizanu vratio je Pantrer svojom trojkom za 51:44.

Međutim, odmah Belineli vraća trojku, bila je to njegova peta trojka iz osam pokušaja, pa je odlična odbrana koja je krasila crno-bele u prvom poluvremenu, dobijala sve više pukotina, dok napad i dalje nije funkcionisao, bez obzira na povremeni bljesak pojedinih igrača.

Ipak, energija se vratila u finišu trećeg kvartala, uneo ju je Smailagić, uz jednu čudnu sudijsku odluku da njegovu rampu nad Pajolom okarakterišu kao faul. Uz to je Smailagić zbog protesta zaradio tehničku grešku i kao da je ta nepravda dodatno ujednila ekipu Partizana! Panter ubrzo pogađa trojku uz faul, zatim poentira i Avramović, uz nekoliko odličnih reakcija u odbrani i Partizan je prišao na 62:58, što je bio konačan rezultat trećeg kvartala.

Bolja igra Partizana i u prva dva minuta četvrte deonice rezultirala je izjednačenjem na 62:62, ali posle tajm-auta Luke Bankija, Danston vraća vođstvo domaćem timu.

Posle novog izjednačenja crno-belih, Balša Koprivica izvodi možda i potez kola, fantastična rampa, a onda trojka Nanelija za vođstvo Partizana od 67:64!

Lundberg uzvraća istom merom na drugoj strani, ali budi se Džejms Naneli koji Partizanu donosi vođstvo od pet poena razlike - 75:70 na ulasku u poslednja četiri minuta!

Pi Džej Doužer je tu prednost uvećao na ''plus šest'' na tri minuta i 20 sekundi, ali Lundberg i Kordinije imaju odgovor na drugoj strani i u poslednja dva minuta se ušlo rezultatom 77:77.

Seriju Virtusa zaustavio je Koprivica zakucavanjem na asistenciju Doužera, ali Kordinije postaje glavna pretnja za odbranu Partizana, novi njegovi poeni i novo izjednačenje - 79:79.

Sa linije penala Smailagić je doneo dva poena prednosti Partizanu, ali Lundberg pogađa trojku i Virtus je poveo sa 80:79.

Na drugoj strani Panter ne pogađa, a na devet sekundi do kraja Abas je fauliran. Pogodio je oba slobodna bacanja, za 84:81 u korist Virtusa.

Usledio je tajm-aut Željka Obradovića posle kog smo videli još jednu izgubljenu loptu crno-belih i zakucavanje Abasa, a Panter na drugoj strani pogađa trojku koja je samo slaba uteha crno-belima...

Lundberg sa 20 poena i pet skokova je predvodio ekipu Virtusa, Belineli je takođe upisao 20, Kordinije 12, a u Partizanu Panter 22, Naneli 18, Avramović 16 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke