Virtus predstavio plan nove dvorane: "Cilj je Evroliga"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.03.2023.
13:40
Izvor: Sportske.net

Zvanično.

Virtus Sagafredo Bologna
Virtus Sagafredo Bologna

Povezane vesti

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje predstavio je danas plan za izgradnju nove dvorane za koju veruju da će im pomoći u dobijanju višegodišnje evroligaške licence.

Virtus juri mesto u Evroligi i to nije tajna, iako ga ove sezone, prema svemu sudeći, neće zaslužiti shodno rezultatima.

No, novac koji ulažu mogao bi da natera Evroligu da razmisli o njima kao ozbiljnim kandidatima za višegodišnju licencu, a o tome će se diskutovati na sastanku čelnika ovog takmičenja u aprilu.

Kao što je i najavljeno, Virtus je predstavio izgled nove dvorane od 10.000 mesta koja će biti izgrađena za potrebe ovog tima. A, da su im ambicije da što pre ispune zahteve Evrolige ozbiljne, kazuje i obećanje prvog čoveka kompanije "Bolonja Fiere" Đanpjera Kalcolarija koja će raditi na projektu.

"Investicija će koštati oko 55.000.000 evra. Naša ideja je da posao završimo do Božića 2024. godine ili najkasnije početkom 2025", kazao je Kalcolari.

Generalni direktor Virtusa Masimo Zaneti naveo je da je cilj upravo Evroliga.

"Obećao sam, kada sam preuzimao Virtus, da ću mu dati njegov dom. Mene jednog dana neće biti, ali ko god dođe u Virtus naći će ga uređenim. Za ostanak u Evroligi neophodno je imati pravu strukturu. Bolonja je moj grad. Profesionalno sam se rodio ovde i tu sam od 1973. godine. S ponosom moram da istaknem i naš ženski tim. I njima ćemo, nadam se, pomoći da imaju objekat ovakvog tipa", rekao je Zaneti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke