Virtus rutinirao Albu pred dolazak uzdrmane Zvezde, Valensija perfektna

Autor: Mladen Heleta
sreda 18.10.2023.
22:27
Izvor: Sportske.net

Trijumfi domaćih ekipa.

@VirtusSegafredo
@VirtusSegafredo

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa pobedili su Albu u Bolonji sa 87:76, u trećem kolu Evrolige.

Italijanski tim, koji već prekosutra dočekuje Crvenu zvezdu, sada ima skor 2-1, dok je nemačka ekipa upisala i treći poraz.

Virtus je silovito otvorio meč, prvu deonicu je rešio u svoju korist rezultatom 27:11 i bukvalno je nakon deset minuta prelomio ovaj duel u svoju korist.

Tornike Šengelija je blistao kod pobednika sa 26 poena i četiri skoka, a pratili su ga Miki sa 15 i Belineli sa 12 poena.

U sastavu Albe istakao se Braun sa 17 poena.

U Valensiji je odigrana bezbednosno veoma rizična utakmica, a domaća ekipa je savladala Makabi sa 75:66 i sa sva tri trijumfa se pridružila Realu i Barseloni na čelu tabele.

Tim iz Tel Aviva je konstantno bio u zaostatku, ali je "disao za vratom" domaćinu, koji je pojačao u poslednjem periodu, otišao na +12, Makabi je i posle toga pretio, ali vremena za potpuni povratak nije bilo. Brendon Dejvis je nanizao osam poena u samom finišu i odbio nalet gostiju.

Makabi sada ima skor 1-1, uz meč manje.

Naš Stefan Jović je upisao sedam poena, šest asistencija i četiri skoka za Valensiju, a najefikasniji kod pobednika bili su Inglis sa 11, te Dejvis i Klaver sa po 10 poena.

Kolson je postigao 20 poena za Makabi, a Lorenco Braun je imao dabl-dabl od 11 poena i isto toliko asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke