Virtus u finalu Superkupa, umalo da Beron bude heroj Armanija

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.09.2022.
23:51
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa iz Bolonje i Dinamo Sasarija igraće u finalu italijanskog Superkupa za prvi trofej u novoj sezoni.

Večerašnji polufinalni mečevi obilovali su uzbuđenjima. Sasari je u prvom polufinalu savladao Tortonu sa 84:83, a ''finale pre finala'' odigrali su Virtus i Armani.

Virtus je trijumfovao sa 72:64 posle produžetka, a regularni tok meča završen je rezultatom 59:59. Mogao je i Armani do pobede zahvaljujući Biliju Beronu koji na ulasku u finiš meča najpre pogodio trojku, a onda pri rezultatu 59:56 za Virtus iznudio prekršaj pri šutu za tri poena. Trener Virtusa Serđo Skariolo je protestovao smatrajući da prekršaj nije bio prilikom šuta, ali ga je sudija kaznio tehničkom greškom, pa je Beron dobio još jedno slobodno bacanje, ukupno četiri. Od toga je pogodio tri, jedno promašio i izborio produžetak.

Ali, dodatnih pet minuta Armani katastrofalno počinje, Virtus je napravio seriju 9:0 i praktično rešio pitanje pobdnika.

U pobedničkoj ekipi nije bio nedovoljno spremnog Miloša Teodosića, a u njegovom odsustvu najefikasniji su bili Ođeleje sa 17 poena i devet skokova i Miki sa 13 poena i sedam skokova. Ekipu Armanija predvodio je Hol sa 19 poena, a Beron se zaustavio na ukupno 12.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke