Virtus "vaskrsnuo" u finišu i odlazi u Vitoriju da igra za top 8

Autor: Sportske Net
utorak 16.04.2024.
22:03
Izvor: Sportske.net

Posle užasnog niza Virtus je ostvario trijumf kad je bilo najpotrebnije.

@AnadoluEfesSK/X
@AnadoluEfesSK/X

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa u drugom meču plej-ina pobedili su Efes 67:64 rezultatom i igraće protiv Baskonije, koja je izgubila od Makabija danas, u borbi za top 8, dok je za Efes sezona u Evroligi završena. 

Efes je u poslednjih 14 utakmica dobio 13, dobili su neke velike mečeve, ali nije bilo dovoljno, dok je Virtus na drugoj strani imao osam vezanih poraza. 

Vrlo zanimljiva utakmica viđena je u Istanbulu, gotovo sve vreme igralo se koš za koš. U tom maniru završena je i prva četvrtina, koja je za dva poena, pri rezultatu 23:21 pripala domaćoj ekipi.

Identična igra viđena je i do kraja poluvremena, smenjivalo se vodstvo, u finišu j usledila trojka Klajburna i potom poeni sa poludistance Žžića za 36:35 u korist Efesa.

Nije bilo promena ni u trećem periodu, bez mnogo poena, tvrdo se igralo do samog kraja. U četvrtoj četvrtini Virtus je napravio ključnu razliku. Prvo je usledilo pet vezanih poena Efesa za 55:50, a onda serija od 14:2 za Virtus. Efes nije pronalazio rešenje za svoj napad i tako dozvolio Virtusu sa stekne dovoljnu prednost pri rezultatu 64:57. Efes je dobio nekoliko poklon poena i uneo novu dramu, ali je potom Larkin promašio jedno bacanje i nije uspeo da realizuje napad posle velikog promašaja Šengelije. To sve je kaznio Lundberg, koji je pogodio trojku za 67:61. Na drugoj strani Brajant je pogodio takođe za tri i vratio meč na jedan posed, ali bilo je kasno. 

Najefikasniji kod pobednika bio je Šengelija sa 13 poena, Abas i Lundberg postigli su po 12, a Belineli 11. 

Efes je predvodio Klajburn sa 22 poena, dok je Larkin postigao 16. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke