Virtusova poruka Evroligi za spas košarke!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 30.11.2021.
15:45
Izvor: Sportske.net

Šta će reći Bartomeu?

@Virtusbo/Twitter
@Virtusbo/Twitter

Povezane vesti

Direktor Virtusa iz Bolonje Luka Baraldi izneo je niz kritika na račun stanja u evropskoj košarci, naročito nezadovoljan zgusnutim kalendarom i sve većim brojem mečeva u Evroligi.

Tim našeg Miloša Teodosića takmiči se u Evrokupu, a prema Baraldijevom priznanju od Đordija Bartomeua dobio je priznanje da će klub iz Bolonje od sezone 2023/2024 sigurni igrati u Evroligi.

U vezi sa tim osvrnuo se na činjenicu da Italija ima samo jedan klub koji učestvuje u Evroligi.

"Da li je moguće da zemlja poput Italije ima samo jedan klub? Ako gledate biznis, Bolonja ne može da ostane uskraćena jer ima sve. Ako je fokus na sportskim stvarima, onda nam dozvolite da napravimo put. Ne u ovom Evrokupu, koji je lutrija, prolaz će ostvariti najsrećniji, a ne najbolji", rekao je Baradi uz napomenu da bi ovo takmičenje trebalo podeliti u dve grupe kako bi se smanjio rizik od povreda.

Javno je poručio da je za evropsku košarku u ovom trenutku najbolje da se Bartomeu povuče sa čelne pozicije u Evroligi, progovorivši o njihovom odnosu sa FIBA.

"Njihov odnos isrcpljuje košarku. Jako je važno da udruže snage, da postoji jedinstveno takmičenje. Više nego da se traži ko je kriv... Ekonomski odlazak u Evroligu je drama, da se ja pitam napravio bih promene u vrhu i počeo ispočetka sa drugim ljudima. Cenim Bartomeua, saglasan sam bio sa njegovim projektima, ali je došlo vreme za nova lica", istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke