Vlade Divac - Mogu li zajedno Kingsi i OKS?

Autor: Beta Beta
sreda 04.03.2015.
19:10
Izvor: Beta

Dan pošto je promovisan u novog potzpredsednika Sakramento Kingsa, Vlade Divac je objasnio i kakav će biti njegov dalji status u Olimpijskom komitetu Srbije.

fiba
fiba

Povezane vesti

Prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas da će ta organizacija nastaviti uspešno da funkcioniše i pored toga što je on postao potpredsednik košarkaškog kluba Sakramento.

"Sistem rada unutar OKS postavljen je tako da uspešno funkcioniše već sedmu godinu, čak i onda kada ja nisam u Srbiji, prvenstveno kroz angažovanje potpredsednika Žarka Paspalja i Ivana Todorova, kao i ostalih članova Izvršnog odbora", naveo je Divac u saopštenju.

Divac je u utorak imenovan na mesto potpredsednika NBA ligaša Sakramenta.

"Moje angažovanje u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa, a obzirom na to da sam i do sada živeo na relaciji SAD - Srbija, posao u Sakramentu neće ni na koji način uticati na obavljanje funkcije predsednika OKS", naveo je Divac.

On je još na funkcijama člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, Centralnog borda FIBA ispred komisije za igrače, a i na čelu je fondacije "Ana i Vlade Divac".

Ovaj legendarni košarkaš kazao je da mu je zadovoljstvo što je dobio priliku da radi u Sakramentu, klubu za koji je nastupao tokom karijere.

"Zadovoljstvo mi je što sam dobio priliku da se vratim u klub za koji me vežu najlepše uspomene u mojoj košarkaškoj karijeri. Smatram da je mesto potpredsednika u Sakramentu velika čast i da ovo može biti samo dodatna snaga za našu olimpijsku kuću u međunarodnim okvirima", kazao je Divac.

Divčeve dužnosti u Sakramentu će biti da savetuje većinskog vlasnika Viveka Ranadivea, članove uprave koju vodi generalni menadžer Pit D'Alesandro, kao i stručni štab koji vodi trener Džordž Karl. On je tako dobio zvanično najvišu funkciju u košarkaškom sektoru kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pera Zambula opet
Wednesday, 04.03.2015
21:57

Jos jedan uspedasn partizanovac :)

avatar
Lazar Maksimovic
Thursday, 05.03.2015
05:22

nek on posalje odande lepo Duletu 2-3 mladja igraca na razigravanje, oni da ih placaju a Dule da im stanca igrace lp ma traci i svima lepo i njima i Partizanu :)

avatar
Pera Zambula opet
Thursday, 05.03.2015
17:12

Lepa ideja...mozda tako i bude...nikad se ne zna :)