Vlade Divac u poseti Partizanu, otkrio i koga bi zadržao: "Sezona za pamćenje"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 24.05.2023.
20:47
Izvor: Sportske.net

Kako Divac vidi Partizan.

BC Partizan
BC Partizan

Povezane vesti

Čuveni jugoslovenski košarkaš Vlade Divac bio je danas u poseti Partizanu tokom treninga prvog tima u "Štark areni" gde je izneo svoje viđenje ovog tima.

Bivši generalni menadžer Sakramento Kingsa i jedan od najboljih igrača koje je naša zemlja imala posetio je svoj nekadašnji klub i tim povodom pričao o sezoni koju je Partizan imao i drugim temama...

"Drago mi je da sam danas ovde. Da pogledamo i da ih podržimo. Imali su sezonu za pamćenje. Bio sam igrač, znam kroz šta prolaze pogotovo posle nekih utakmica, konkretno Reala i sada im je najviše potrebna podrška", rekao je Divac na početku razgovora.

Da li je očekivao ovakvu sezonu? Jeste, svestan činjenice da je Željko Obradović kao najtrofejniji evropski trenera na klupi Partizana.

"Čim se Željko vratio i kada je Zoran došao znao sam da će to da ide nekom uzlaznom putanjom. Ono što su napravili, ne samo oni, već i svi igrači i stručni štab tokom ove sezone je stvarno nestvarno. U ovakvim uslovima doći na prag Fajnal fora, za mene to nije neuspeh. Veliki uspeh Željka i svih igrača. Nadam se da će ovu sezonu završiti pobednički".

Tema je potom bila odlazak mladih košarkaša u NBA u svom ranom dobu. 

"Nažalost, to je stvarnost. Ja nisam pobornik toga da NBA uzima i ono što nije spremno za NBA. Ali, takvi su sistemi... Mislim da mladi igrači koji nisu spremni trebalo bi da ostanu ovde, pogotovo sa trenerima kakav je Željko... Ima ih dosta u Evropi, ali Željko je broj jedan. Svi ovi igrači će biti zahvalni njemu na napredovanju i ako neko bude hteo da ode u NBA biće spreman za to".

Matijas Lesor se našao u idealnoj petorci Evrolige za ovu sezonu, baš kao što je i Divac to svojevremeno učinio u dresu Partizana.

"Našao je idealan tim. Ovo što je on odigrao ove godine u Partizanu, zasluga jeste njegova, ali i pre svega ekipe same. Dobro se pozicionirao. Ono što je falilo Partizanu, on je nadomestio ove godine i nadam se da će Partizan imati prilike da ga zadrži", kazao je Divac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke